Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Loppuunmyyty – Kansainväliseen viulukilpailuun valmistautuva 11-vuotias Lilja Haatainen konsertoi Café Cabriolessa

Porvoolainen 11-vuotias, huippulahjakas viulisti Lilja Haatainen konsertoi maanantaina 3. lokakuuta Café Cabriolessa.

Lilja Haatainen.

Lilja Haatainen valittiin lokakuun lopussa pidettävään kansainväliseen Louis Spohr-viulukilpailuun Saksan Weimarissa. Hän on ainoa kilpailuun valittu suomalainen ikäsarjassa vuoden 2009 jälkeen syntyneet.
Lilja Haatainen esittää Café Cabriolessa kilpailuohjelmaansa yhdessä pianisti Liisa Malmivaaran kanssa. Konsertin ohjelmassa on musiikkia säveltäjiltä J.S. Bach, W.A. Mozart, Pablo de Sarasate sekä Christian Sinding.
Yleisölle on kahvitarjoilu. Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi konserttiin on ennakkoilmoittautuminen.

Menestystä jo nuorella iällä

Perheensä kanssa porvoolaistunut, Kempeleessä syntynyt Lilja Haatainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa paljon menestystä. Hän on soittanut muun muassa Oulu Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Suomalaisen Kamariorkesterin solistina. Hän esiintyi myös Radion Sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa maaliskuussa 2021. Hän voitti Jyväskylän Juhani Heinonen – viulukilpailun 10–12-vuotiaiden sarjan maaliskuussa 2022.
Lilja Haatainen opiskelee Porvoonseudun musiikkiopistossa lehtori Janne Malmivaaran johdolla. Hän opiskelee myös Porvoossa toimivan Viuluakatemian oppilaana. Viuluakatemia tarjoaa lisäkoulutusta suomalaisille huippulahjakkaille nuorille viulisteille.
Viuluakatemiassa Liljaa ohjaa viulupedagogi ja Viuluakatemian perustajajäsen Janne Malmivaara ja professori Elina Vähälä.

Kahvikonsertti Café Cabriole

maanantaina 3.10. klo 19.
Konserttiin paikkavarauksella, vapaa pääsy
Paikkoja rajoitetusti, varaus viimeistään 30.9. osoitteesta: musiikkiopisto@porvoo.fi

Järjestää: Porvoonseudun musiikkiopisto- Borgånejdens musikinstitut