Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus alttotorvella

Opi soittamaan alttotorvea oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita alttotorvea yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa alttotorvensoittoa ja tule mukaan!

Alttotorvi on tuttu soitin niin puhallinorkestereissa kuin erilaisissa pienyhtyeissä. Alttotorvella pääsetkin soittamaan mitä erilaisempia musiikkityylejä yhdessä muiden puhallinsoittajien kanssa.

Tiesitkö tämän alttotorvesta?

  • Alttotorvesta saat erilaisia ääniä puhalluksen säätelyn ja venttiilikoneiston avulla. Samanlainen koneisto löytyy esimerkiksi trumpetista, käyrätorvesta ja tuubasta.
  • Alttotorvi on kevyt soitin kannatella, se sopiikin hyvin myös nuoremmille soittajille
  • Alttotorvesta saat helposti äänen jo soittoharrastuksen alusta alkaen

Alttotorvensoiton aloittaminen

Lapsena alttotorvensoiton voi aloittaa heti kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen alttotorven voikin aloittaa koska tahansa! Kevyen rakenteensa ja kokonsa ansiosta alttotorvi sopiikin hienosti nuorille soittajille.

Et tarvitse omaa alttotorvea aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi alttotorven meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Alttotorvensoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan alttotorvea niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta alttotorven opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista alttotorven soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa.
Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Alttotorvi on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Alttotorvensoittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville soittajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa alttotorvensoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi alttotorvensoiton. Voit aloittaa alttotorvensoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa alttotorvensoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan alttotorven soittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia alttotorvitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista alttotorven soittaminen on.  

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen alttotorvitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa alttotorven harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45 min pituisen soittotunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki alttotorven soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän alttotorvitunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää alttotorvensoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää alttotorven harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.