Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Perusopetus

Opiskele musiikkia laajasti ja kehity todelliseksi taitajaksi. Perusopetuksen oppilaana sinulla on käytössäsi koko musiikkiopiston opintotarjonta.

Hae mukaan perusopetukseen

Perusopetukseen voit hakeutua mukaan esittämällä kaksi erityylistä kappaletta oppilasvalinnoissa. Valmentavasta opetuksesta hakijoiden oma opettaja auttaa kappaleiden harjoittelussa ja valinnassa, sekä ohjaa ja auttaa perusopetukseen hakeutumisessa.

“” Aloitin soittamaan joskus 7-vuotiaana… On ollut kyllä hyötyä pidemmistä opinnoista; lukio löytyi musiikin kautta… niin ja tietty paljon kavereita on tullut…” ”

Jenni, 17 v.

Saat käyttöösi laajan opintokokonaisuuden

Perusopetuksen opiskelijana pääset harrastamaan musiikkia monipuolisesti. Oman soittotunnin lisäksi pääset soittamaan erilaisissa yhtyeissä ja syventämään osaamistasi musiikin hahmotusaineissa. Lisäksi voit valita itseäsi kiinnostavia kursseja ja opiskella toista instrumenttia sivuaineena.

Perusopetuksen oppilaana:

  • Saat oman 45 minuutin pituisen soittotunnin soittimestasi.
  • Pääset mukaan yhteissoittoon. Voit tulla halutessasi mukaan useampaan ryhmään!
  • Pääset opiskelemaan musiikin hahmotusaineita ja syventämään osaamistasi musiikista.
  • Opintojesi edetessä voit ottaa opintoihisi mukaan toisen soittimen sivuaineeksi.
  • Voit osallistua erilaisille sinua kiinnostaville avoimien opintojen kursseille.
  • Voit tulla kuuntelemaan veloituksetta suuren osan musiikkiopiston järjestämistä konserteista.

Perusopetuksen opinnot

Omassa opintokokonaisuudessasi pääset mukaan niin yksilö- kuin ryhmäopetukseen. Opintoihin sisältyy omat soittotunnit, yhteissoitto sekä musiikin hahmotusaineet.

Perusopetuksessa noudatetaan opetussuunnitelmaa, joka mahdollistaa tavoitteellisen musiikin harrastamisen.

Yksilöopetus

Oman opettajan avustuksella taitosi kehittyvät huimasti! Saat juuri sinulle räätälöityä opetusta ja tukea omalta opettajalta.

Yhdessä tekeminen on parasta musiikkiharrastuksessa! Perusopetuksen opiskelijana voit valita juuri Yhdessä tekeminen on parasta musiikkiharrastuksessa! Perusopetuksen opiskelijana voit valita juuri sinun soittimellesi sopivan ryhmän. Halutessasi voit osallistua useampaan eri ryhmään. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan ryhmän löytämisessä.


Musiikin hahmotusaineet

Musiikin hahmotusaineet ovat huikea tie musiikin maailmaan. Opit, mikä merkitys nuoteilla ja tahtilajeilla on ja mistä soiva musiikki rakentuu. Musiikin hahmotusaineissa tutustut musiikin teoriaan ja säveltapailuun, musiikin historiaan ja musiikkiteknologiaan. Opetus on ryhmäopetusta ja opintoja voit suorittaa myös verkko-opintoina.

Usein kysytyt kysymykset perusopetuksesta

Kenelle perusopetus sopii?

Perusopetus sopii lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka haluavat opiskella musiikkia laajasti. Mukaan perusopetukseen hakeudutaan soittamalla kaksi vapaa valintaista kappaletta.

Miten perusopetus eroaa valinnaisista opinnoista?

Tärkein ero perusopetuksen ja valinnaisten opintojen välillä on musiikkiharrastuksen laajuus.

Perusopetuksessa musiikkia on mahdollista opiskella laajasti ja opintokokonaisuuteen kuuluu niin soittotunteja, yhteissoittoa kuin musiikin hahmotusaineita. Perusopetuksen oppilaat osallistuvat kaikkiin näihin kokonaisuuksiin.  

Valinnaiset opinnot tarjoavat enemmän joustavuutta harrastuksessa – voit itse valita ne opinnot, joihin haluat osallistua.  

Perusopetus on valtion tukemaa, joten pääset osallistumaan laajaan harrastuskokonaisuuteen edullisesti.

Haluatko kysyä lisää perusopetuksesta?

Autamme mielellämme kaikissa perusopetukseen liittyvissä kysymyksissä.