Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Valmentava opetus lapsille ja nuorille

Valmentavassa opetuksessa pääset aloittamaan helposti musiikkiharrastuksen. Voit aloittaa harrastuksen omilla soittotunneilla tai erilaisissa ryhmissä.

Mukaan pääsee aina – ilman pääsykokeita.

Aloita musiikkiharrastus valmentavassa opetuksessa

Valmentava opetus on helppo tapa aloittaa musiikkiharrastus. Mukaan pääsee joustavasti, ilman pääsykokeita. Voit aloittaa harrastuksen erilaisissa ryhmissä tai omilla soittotunneilla. Valmentava opetus kestää 1–2 vuotta, jonka jälkeen voit jatkaa musiikkiharrastusta valinnaisissa opinnoissa tai hakeutua perusopetukseen.

Valmentavaan opetukseen pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan harrastamaan kannattaa ilmoittautua keväällä tai syksyllä ilmoittautumisajankohtina, jotta pääset varmasti mukaan sinua kiinnostavaan instrumenttiin.

Voi aloittaa harrastuksen myös kesken lukuvuoden, mikäli haluamaasi ryhmään, soittimeen tai lauluun on vapaita paikkoja.

Valitse mieleisesi opinnot

Valmentavassa opetuksessa voit valita mieluisimmat kokonaisuudet harrastaa musiikkia. Voit aloittaa harrastuksen joko yksilöopetuksessa tai ryhmäopetuksessa. 

Oman opettajan avustuksella taidot kehittyvät huimasti! Saat juuri sinulle räätälöityä opetusta ja tukea omalta opettajalta. Kun tiedät mitä soitinta haluat soittaa, ovat soittotunnit loistava valinta taitojen kehittämiseen. Taitojen kehittyessä pääset myös mukaan sopivaan ryhmään soittamaan yhdessä muiden harrastajien kanssa. Oma opettajasi auttaa ryhmän löytämisessä.


Yhdessä tekeminen on parasta musiikkiharrastuksessa! Löydät eri ryhmiä niin juuri musiikkiharrastuksen aloittaneille, kuin pidemmällä oleville.  


”Opettajien kanssa on kaikki sujunut huippu hyvin – siitä suuret kiitokset” 

Pekka, 30 v.

Aloittaminen onnistuu ilman omaa soitinta 

Voit lainata soittimen meiltä halutessasi. Soittimen hankinta ei siis ole välttämätöntä musiikkiharrastuksen aloittamiseksi. Varastostamme löytyykin suurin osa eri soittimista.  

Voit tulla aina kokeilemaan musiikkiharrastusta 

Etkö ole varma, olisiko musiikkiharrastus lapsellesi mieleen? Kokeilemalla se selviää. Kaikkia soittimia voi tulla kokeilemaan kolmen kerran kokeilussa.   

Usein kysytyt kysymykset valmentavasta opetuksesta 

Kenelle valmentava opetus sopii?  

Valmentava opetus sopii kaikille kouluikäisille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa musiikkia joustavasti.  

Kuinka kauan lapseni voi olla valmentavissa opinnoissa?  

Valmentavissa opetuksessa voi olla 1–2 vuotta. Tämän jälkeen voit hakeutua mukaan perusopetukseen tai jatkaa musiikkiharrastusta valinnaisissa opinnoissa.  

Haluatko kysyä lisää valmentavasta opetuksesta? 

Autamme mielellämme kaikkiin valmentavaan opetuksiin liittyvissä kysymyksissä.