Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Musiikkiharrastus lapsille ja nuorille

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa musiikkia. Aloita musiikkiharrastus helposti valmentavassa opetuksessa ja jatka harrastusta valinnaisiin opintoihin tai perusopetukseen. Musiikkia jo aikaisemmin harrastaneet voivat hakea suoraan perusopetukseen.

Valmentava opetus

Valmentava opetus on helppo tapa aloittaa musiikkiharrastus tai jatkaa harrastusta muskarin jälkeen. Valmentavan opetuksen kesto on 1–2 vuotta, jolloin pääset tutustumaan soittamiseen tai laulamiseen. Valmentavaan opetukseen pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan kannattaa ilmoittautua kevään tai syksyn ilmoittautumisaikoina, mutta mukaan voi tulla myös kesken lukukauden.

Perusopetus

Innokkaimmat musiikin harrastajat saavat parhaan hyödyn perusopetuksesta. Perusopetuksessa pääset opiskelemaan monipuolista musiikin kokonaisuutta. Kaikki perusopetuksen opiskelijat pääsevätkin soittamaan omilla soittotunneilla ja yhtyeissä. Lisäksi osaamista syvennetään musiikin hahmotusaineissa. Perusopetukseen hakeudutaan mukaan esittämällä kaksi erityylistä kappaletta.

Valinnaiset opinnot

Valinnaiset opinnot sopivat lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa musiikkia joustavasti. Valinnaisissa opinnoissa voit valita sinulle sopivat soittotunnin pituuden, sekä yhtyeet ja kurssit, joihin haluat osallistua. Valinnaisiin opintoihin voit jatkaa valmentavan opetuksen jälkeen.

Avoimet opinnot

Musiikinharrastajat perusopetuksessa ja valinnaisissa opinnoissa voivat valita kursseja myös avoimista opinnoista. Löydä kiinnostavia ja vaihtuvia kokonaisuuksia ja tule mukaan!

Haluatko kysyä lisää musiikkiharrastuksesta lapsille ja nuorille?

Autamme mielellämme kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä.