Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Avoimet opinnot musiikkiopistossa

Aloita uusi harrastus tai tule syventämään omaa musiikin osaamistasi. Avoimissa opinnoissa valitset juuri sinulle sopivan kokonaisuuden musiikkiharrastuksesta.

Harrasta musiikkia sinulle sopivalla tavalla

Avoimissa opinnoissa valitset sinua kiinnostavimmat opinnot. Voit valita omia soittotunteja, laulutunteja ja yhteissoittoa. Voit osallistua myös erilaisille kursseille ja koota sinulle sopivan kokonaisuuden.

Avoimissa opinnoissa opiskelet juuri sitä, mikä sinua kiinnostaa! Avoimet opinnot sopivat kaikille aikuisille musiikinharrastajille ja harrastuksesta kiinnostuneille. Kursseja voivat valita myös perusopetuksen ja valinnaisten opintojen musiikinharrastajat.

Aloittaminen onnistuu ilman omaa soitinta

Voit lainata soittimen meiltä halutessasi. Soittimen hankinta ei siis ole välttämätöntä päästäksesi alkuun musiikkiharrastuksessa. Varastostamme löytyykin suurin osa eri soittimista.

Valitse omat opintosi

Kehity sinua kiinnostavan soittimen tai laulamisen taitajana. Oman opettajan avustuksella taitosi karttuvat tehokkaasti ja saat juuri sinulle räätälöityä opetusta. Omat tunnit ovat loistava tapa aloittaa musiikkiharrastus tai kehittyä jo soittamassasi soittimessa tai laulussa.


Löydät meiltä useita orkestereja, bändejä ja kuoroja, joihin pääset mukaan! Yhtyeitä löytyy niin vasta-alkajille, kuin pidemmällä oleville soittajille.


”Mukavinta on se, että pääsee vaihtamaan kuulumisia bändikavereiden kanssa… Niin ja toki biisitkin on hyviä…”  

– Mari 45 v.

Järjestämme vaihtuvia kursseja eri aihealueista. Valitse sinua kiinnostavimmat ja tule mukaan!


Voit tulla kokeilemaan musiikkiharrastusta

Etkö ole varma mikä soitin voisi olla sinulle sopiva? Tule kokeilemaan! Kolmen kerran kokeilussa saat kolme omaa soittotuntia valitsemastasi soittimesta.

”Aika pitkään ollut mielessä – että sitten eläkkeellä… No, nyt tuli aloitettua ja on kyllä ollut mukavaa…” 

– Pertti, 64 v

Usein kysytyt kysymykset avoimista opinnoista

Kenelle avoimet opinnot sopivat?  

Avoimet opinnot sopivat kaikille aikuisille musiikinharrastajille ja musiikkiopiston perusopetuksen ja valinnaisten opintojen oppilaille. Vanhan soittotaidon palauttaminen onnistuu myös loistavasti avoimissa opinnoissa. Myös pidempään soittaneet konkarit löytävät varmasti kiinnostavia kokonaisuuksia. 

Olen juuri aloittanut musiikkiharrastuksen, voinko ilmoittautua heti ryhmäopetukseen?  

Osa ryhmäopetuksesta sopii vasta-alkajille. Osassa yhtyeistä tarvitaan taas osaamista omassa soittimesta. Löydät tiedot yhtyeisiin vaaditusta osaamistasosta aina kyseisen ryhmäopetuksen sivulta.  

En löytänyt sopivaa yhtyettä itselleni. Minua kiinnostaa juuri yhtyeessä soittaminen – mitä teen?  

Kannattaa ottaa meihin yhteyttä! Selvitämme onnistuisiko täysin uuden sinulle sopivan yhtyeen kasaaminen omista soittajistamme.

Haluatko kysyä lisää avoimista opinnoista?

Autamme mielellämme kaikkiin avoimiin opintoihin liittyvissä kysymyksissä.