Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Omat laulutunnit

Jokaisella meistä on oma ainutlaatuinen lauluääni – kellään ei ole samanlaista kuin sinulla. Lauluäänellä ilmaiset itseäsi, tulkitset laulun tekstiä ja musiikkia, välität tunteita ja kerrot kuulijalle tarinan. Jokainen voi kehittää lauluääntään ja laulutaitoaan!

Opi laulamaan oman opettajan ohjauksella

Omalla laulutunnillasi pääset syventymään sinua kiinnostavan laulutavan opetteluun. Voit keskittyä klassiseen lauluun tai pop & jazz -tyyliseen lauluun. Opettajasi neuvoo sinua tärkeissä asioissa, antaa sinulle harjoitteluvinkkejä sekä tukee laulun opiskeluasi. Pääset kehittämään omaa laulutaitoasi ja löydät omat vahvuutesi laulajana.

Opitkin laulutunneillasi:

  • oman lauluäänesi löytämisen  
  • kehon tuntemusta: hengitystekniikkaa, äänen sointia, sävelpuhtautta ja artikulaatiota 
  • stemmalaulua  
  • erilaisia kappaleita 
  • eri musiikkityylejä ja niiden tulkitsemistapoja 
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta  

Laulutuntien avulla saat lauluäänestäsi oman itseilmaisun välineesi.

Oma opettaja on tukenasi

Voit aina kysyä omalta opettajaltasi neuvoa sinua askarruttavista asioista. Opettaja avustaa sinua löytämään oman lauluäänesi. Jos sinulle tulee harjoiteltavissa kappaleissa kysymyksiä, vaikeita kohtia tai haluat muuten neuvoja musiikkiharrastuksesta, neuvoo oma opettajasi aina sinua eteenpäin.

”Laulu on suora tie ihmisen sydämeen ja tunteisiin. Laulajan instrumentti on meissä sisällä ja kulkee aina mukanamme.” 

Laulettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Laulutunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa valitsemaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Jos sinulla on mielessä jokin tietty kappale, voitte yhdessä opettajasi opastuksella harjoitella juuri tämän kappaleen. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita kiinnostuksesi mukaan ja antaa sinulle mielenkiintoista ohjelmistoa harjoiteltavaksi.

Laulajien yhtyeet ja yhteislaulu

Laulutuntien lisäksi pääset harjoittelemaan erilaisissa kokoonpanoissa. Voit tulla mukaan erilaisiin lauluyhtyeisiin, piano & laulu -duoihin, bändeihin ja kuoroihin. Oma opettajasi neuvoo sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan laulutunteja, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat 3 kappaletta 30 minuuttia kestävää omaa laulutuntia.  

Haluatko kysyä lisää laulutunneista?

Ota yhteyttä, jos Sinulle jäi jotain kysyttävää laulutunneista. Autamme mielellämme!