Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Omat laulutunnit

Jokaisella meistä on ainutlaatuinen lauluääni – kellään ei ole samanlaista ääntä kuin sinulla. Lauluäänellä ilmaiset itseäsi, tulkitset laulun tekstiä ja musiikkia, välität tunteita ja kerrot kuulijalle tarinan. Jokainen voi kehittää lauluääntään ja laulutaitoaan!

Opi laulamaan oman opettajan ohjauksella

Omilla laulutunneillasi pääset syventymään sinua kiinnostavan laulutavan opetteluun. Voit valita joko klassisen laulun tai pop & jazz -laulun. Opettajasi neuvoo sinua tärkeissä asioissa, antaa harjoitteluvinkkejä sekä tukee laulun opiskeluasi. Pääset kehittämään omaa laulutaitoasi ja löydät omat vahvuutesi laulajana. 

Laulutunneilla opit:  

  • löytämään oman lauluäänesi   
  • kehon tuntemusta: hengitystekniikkaa, äänen sointia, sävelpuhtautta ja artikulaatiota  
  • stemmalaulua   
  • erilaisia kappaleita, eri musiikkityylejä ja niiden tulkitsemistapoja  
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta   

Ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Laulutunneilla pääset yhdessä opettajasi kanssa valitsemaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita kiinnostuksesi mukaan ja antaa sinulle mielenkiintoista ohjelmistoa harjoiteltavaksi. 

”Laulu on suora tie ihmisen sydämeen ja tunteisiin. Laulajan instrumentti on meissä sisällä ja kulkee aina mukanamme.” 

Laulajien yhtyeet ja ensemblet

Laulutuntien lisäksi opiston laulajat pääsevät harjoittelemaan erilaisissa kokoonpanoissa. Voit tulla mukaan erilaisiin lauluyhtyeisiin, piano & laulu -duoihin, bändeihin ja kuoroihin. Oma opettajasi neuvoo sinua sopivan yhtyeen tai pianistiparin löytämisessä. 

Minkä ikäisenä voi aloittaa laulutunnit?

Lauluharrastukseen voi tutustua 12-vuotiaasta lähtien juniorilaulutunneilla. Lauluääntä instrumenttina voi alkaa kehittää täysipainoisesti vasta, kun äänielimistö on nuorella riittävän kehittynyt. Varsinaiset laulutunnit voi aloittaa 16-vuotiaana.

Lasten laulunopetus

Alle 12-vuotiaille hyvä aloitus lauluharrastukseen on kuoro. Kuoro kehittää lapsen musiikillisia ja laulullisia taitoja monipuolisesti. Musiikki on yhdessä tekemistä – kuorosta löytyy myös kavereita! 

Musiikkiopiston Ocarina-kuorot tarjoavat lapsille ja nuorille erinomaisen aloituksen laulun harrastamiseen. Ocarinan valmennuskuoroihin voi ilmoittautua 5-vuotiaasta alkaen. 

Kuorossa opitaan: 

  • Vireen hahmottamista ja puhtaasti laulamista (vielä vahvemmin kuin vaikkapa laulutunneilla) 
  • Lapsi saa erilaisia lauluäänen malleja, oppii perustaitoja laulussa ja saa monipuolisen startin musiikkiharrastukseen.   
  • Lapselle on hyödyllistä olla monipuolisessa musiikillisessa ympäristössä, jossa hän kokee oman äänensä kehittyvän muiden kanssa.  

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan laulutunteja, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Kokeiluun sisältyy kolme 30 minuuttia kestävää omaa laulutuntia.  

Haluatko kysyä lisää laulutunneista?

Ota yhteyttä, jos sinulle jäi jotain kysyttävää laulutunneista. Autamme mielellämme!