Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Musiikkileikkikoulut perheen nuorimmille

Muskari on lapsen ensiaskel musiikin maailmaan.

Harakka huttua keittää, hännällänsä hämmentää. Käyttää suurta kämmentään. Antaa tuolle, antaa tuolle…”

Musiikkileikkikoulu eli muskari

Musiikkileikkikoulu on alle kouluikäisille upea tapa harrastaa musiikkia. Sopivia ryhmiä löytyy alle vuoden ikäisistä lapsista aina esikouluikäisille asti. Muskarissa lapsi pääsee laulamaan, soittamaan, liikkumaan kuuntelemaan ja loruttelemaan.

Muskari vaikuttaa positiivisesti lapsen kehitykseen

Musiikin on huomattu vaikuttavan myönteisesti lapsen kehittymiseen. Muskarissa lasta kannustetaan itseilmaisuun, yhdessä ja itsenäisesti toimimiseen sekä omaan ajatteluun. Lapsesi saa valmiudet musiikin monipuoliseen harrastamiseen.

Kaikki ryhmät alkavat kolmen kerran tutustumisjaksolla, jonka jälkeen voi päättää jatkaako lapsi muskariryhmässä. Kokeilujakso ei siis sido vielä mihinkään, vaan kotona voi rauhassa miettiä yhdessä lapsen kanssa, onko muskari hänelle mieluisa harrastus.

”Lapseni on tykännyt tosi paljon ja opettajat ovat aivan huippuja! Lasta odotellessa on mukava vaihtaa kuulumisia muiden muskariäitien kanssa.”
– Liisa, 32 v

Elämyksiä muskarin tapahtumissa ja juhlissa- muskarin lukuvuosi

Muskarien lukuvuodessa on 30 opetusviikkoa sekä viisi tapahtumaviikkoa. Tapahtumaviikoilla koko perhe pääsee osallistumaan muskarin upeisiin tapahtumiin. Tapahtumaviikoilla ei ole lukujärjestyksen mukaista opetusta, vaan keskitymme tapahtumista nauttimiseen.

Tapahtumissa muskarilaiset pääsevät niin esiintymään kuin kuuntelemaan erilaisia esityksiä. Näitä esityksiä harjoittelemme ja valmistelemme muskarin tunneilla.

Lukuvuoden tapahtumaviikot ovat:
  • vk 34, Vanheimpaininfot.
    Starttaamme muskarimatkan aina vanhempaininfolla!
  • vk 49 tai 50, Joulujuhlat
  • vk 7, Perhetapahtuma
  • vk 14 tai 15, Tapahtumaviikko
  • vk 21 tai 22, Kevätjuhlat

Tarkemmat tiedot ja päivämäärät tarkentuvat aina lähempänä tapahtumaviikkoa. Muskariope opastaa ja neuvoo kaikissa tapahtumiin liittyvissä asioissa.

Opettajat ovat aina muskarilaisten apuna

Haluamme tarjota turvallisen ja luotettavan muskarikokemuksen lapsellesi. Voitkin olla aina lapsesi muskariopettajaan suoraan yhteydessä, mikäli sinulle tulee jotain mieleen. Kaikkien opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@porvoo.fi

Usein kysytyt kysymykset muskarista

Haluamani muskariryhmä on täynnä, miten toimin?

Voit jäädä valitsemaasi ryhmään varasijalle tai ilmoittautua toiseen ryhmään. Muskariryhmät alkavat aina kolmen kerran kokeilujaksolla, niinpä ryhmien osallistujamäärät voivat muuttua.   

Haluaisin sisarukset samaan muskariryhmään, mutta he ovat eri-ikäisiä. Onnistuuko tällainen?

Jotta ryhmässä toimiminen olisi lapsille mieluista, huomioimme eri-ikäisten lasten kasvun ja kehityksen ryhmiä muodostaessamme. Kannattaakin aina olla opettajaan yhteydessä, mikäli eri-ikäiset sisarukset haluaisivat tulla samaan ryhmään. Tällöin asiaa voidaan pohtia yhdessä.   

Miten lapseni voi jatkaa musiikkiharrastusta muskarin jälkeen?

Musiikkiharrastuksen jatkaminen onnistuu helposti! Suosittelemme muskarilaisia jatkamaan valmentavassa opetuksessa. Valmentavaan opetukseen pääsevät mukaan kaikki, ilman pääsykokeita.

Haluatko kysyä lisää muskareista?

Jäikö jokin mietityttämään muskareista? Autamme mielellämme!