Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Muskarin leikkiryhmät

Leikkiryhmässä lapsesi pääsee musisoimaan yhdessä muiden lasten kanssa opettajan tukemana, vuorovaikutus- ja ryhmätaitoja kartuttaen.


Leikkiryhmä on lapsen ensimmäinen oma musiikkiharrastus

Muskarin leikkiryhmät ovat lapsen ensimmäinen musiikkiharrastus ilman oman aikuisen läsnäoloa. Aikaisempaa kokemusta muskarista, tai muuta musiikillista osaamista ei tarvita mukaan tulemiseen.

Leikkiryhmissä lapsesi pääsee laulamaan, soittamaan, liikkumaan, loruttelemaan ja kuuntelemaan musiikkia. Musiikkiliikunta on tärkeä osa opetustuntia: tunneilla onkin sekä vapaata musiikkiliikuntaa, että ohjattuja tansseja.

Leikin lomassa lapsesi oppii myös musiikin peruskäsitteitä kuten:

  • hiljainen – voimakas 
  • nopea – hidas 
  • korkea – matala 

Lapsesi melodia- ja rytmitaju vahvistuu ja sanavarasto karttuu opittujen laulujen myötä.  

Muskarin soittimet leikkiryhmissä

Leikkiryhmässä lapsesi pääsee soittamaan monilla muskarin soittimilla kuten:

  • rummuilla 
  • marakasseilla 
  • rytmikapuloilla 
  • kanteleella 
  • ksylofonilla  

Soittimia ei tarvitse hankkia itse, vaan lapsesi saa ne muskarin tunneilla käyttöönsä.

Löydä sopiva leikkiryhmä lapsellesi

Leikkiryhmiin pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki ryhmät alkavat kolmen kerran kokeilulla, jonka aikana voit rauhassa kokeilla muskariryhmän sopivuutta.

Syksyllä alkaviin leikkiryhmiin voit ilmoittautua jo keväällä. Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna ympäri vuoden ja mukaan voi tulla koska tahansa, mikäli ryhmässä on vapaita paikkoja. Jos haluamasi muskariryhmä on täynnä, kannattaa ilmoittautua jonoon, sillä ryhmien osallistujamäärät voivat muuttua kolmen kerran kokeilun aikana.

Olemme jakaneet ryhmät ikävuosittain, jotta voimme huomioida lapsen kehityksen muskarin opetuksessa. Ilmoitathan siis lapsesi hänen ikäiselleen suunnattuun ryhmään.

Leikkiryhmät 3-vuotiaille

Leikkiryhmät 4-vuotiaille

Jatka lapsesi musiikkiharrastusta musiikkiseikkailussa tai soitinryhmissä

Lapsesi musiikkiharrastusta on helppo jatkaa leikkiryhmän jälkeen joko musiikkiseikkailuryhmässä tai soitinryhmässä. Musiikkiseikkailussa lapsesi pääsee tutustumaan useisiin soittimiin ja soitinryhmässä keskitytään tietyn soittimen soittamiseen.

Usein kysytyt kysymykset muskarien leikkiryhmästä

Voinko olla tunnilla mukana lapseni kanssa?

Vanhemmat voivat olla mukana tutustumiskerroilla. Tutustumiskertojen jälkeen voi olla myös hyvä odotella lasta lähettyvillä muskaritilan ulkopuolella, mikäli lapsi tarvitsee vanhemman tukea. Alun jälkeen lapsesi osallistuu ryhmään itsenäisesti.

Lapseni kaipaa erityistä huomiota, onko hänelle oma ryhmä?

Erityislapsen on mahdollista osallistua tavallisiin muskariryhmiin, jolloin ryhmän koko on hieman pienempi. Erityislapselle on myös mahdollista räätälöidä ihan oma yksilöllinen opintokokonaisuus.

Haluatko kysyä lisää leikkiryhmistä?

Jos haluat tietää lisää leikkiryhmistä, ota yhteyttä!