Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Muskarin soitinryhmät

Muskarin soitinryhmissä lapsesi pääsee tutustumaan valitsemasi soittimen soittamiseen, oppimaan yhteissoittoa ja toimimaan ryhmässä yhdessä muiden muskarilaisten kanssa. Soitinryhmät sopivat 5–6-vuotiaille lapsille.

Soitinryhmässä lapsesi tutustuu oman soittimen soittamiseen

Muskarin soitinryhmässä lapsesi pääsee tutustumaan oman soittimen soittamiseen yhdessä ryhmän kanssa. Soitinryhmien tunneilla lapsesi musiikillinen osaaminen karttuu liikkuen, leikkien, soittaen, laulaen, kuunnellen ja loruillen. Lapsesi musiikilliset taidot kehittyvät monipuolisesti. Lapsesi oppii musiikin hahmottamista, oma ilmaisua ja nuotinluvun alkeita.

Valittavat soitinryhmät

Soitinryhmistä voit valita seuraavista:

Kanteleryhmät

Kanteleryhmässä lapsesi tutustuu kanteleen soittamiseen. Harjoittelemme ryhmässä korvakuulolta soittamista sekä tutustumme nuottikuvaan ja nuoteista soittamiseen. Ryhmässä opettelemme erilaisia säestys- ja melodian soittamisen tapoja.

Nokkahuiluryhmät

Nokkahuiluryhmässä lapsesi oppii soittamisen kannalta tärkeitä taitoja. Harjoittelemme soittoasennon löytämistä, äänen muodostamista ja soittimen hallintaa. Nokkahuilu ryhmissä lapsesi pääsee tutustumaan myös erilaisiin puhallinsoittimiin. Nokkahuiluryhmästä opitut taidot luovatkin loistavat valmiudet jatkaa musiikkiharrastusta niin nokkahuilun soitossa kuin mitä erilaisemmissa puhallinsoittimissa.

Rumpuryhmät

Rumpuryhmässä harjoittelemme säestämistä ja improvisointia yksin ja yhdessä. Ryhmässä lapsesi pääsee kokemaan yhteisen sykkeen tuomaa soittamisen iloa ja vuorovaikutusta. Tutustumme ryhmissä myös erilaisiin musiikkikulttuureihin. Soittimina käytämme rumpuryhmässä djemberumpua ja erilaisia rytmisoittimia.

Ryhmätaitoja ja musiikin kokonaisvaltaista opettelua

Soitinryhmissä opetellaan soittimien soittamisen lisäksi tärkeitä ryhmässä toimimisen taitoja, sekä kokonaisvaltaista musiikin opettelua. Lapsesi oppiikin soitinryhmissä:

  • yhteissoittoa 
  • ryhmässä olemisen taitoja 
  • toisten kuuntelemista 
  • kehonrytmejä ja rytmin hahmottamista 
  • musiikkiliikuntaa 
  • improvisointia 

Muskarin soitinryhmät sopivat kaikille 5–6-vuotiaille

Soitinryhmät sopivat kaikille 5–6-vuotiaille lapsille. Aikaisempaa kokemusta musiikkiharrastuksesta ei tarvita.

Tule mukaan muskarin soitinryhmään

Soitinryhmiin pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki ryhmät alkavat kolmen kerran kokeilulla, jonka aikana voit rauhassa kokeilla soitinryhmän sopivuutta.

Muskarin soitinryhmiin kannattaa ilmoittautua mukaan lukukauden alusta tammikuussa ja elokuussa. Tällöin pääset mukaan ryhmän toimintaan alusta alkaen ja saat kaiken hyödyn opetuksesta. Mukaan voit tulla myös kesken lukukautta, mikäli vapaita paikkoja löytyy ryhmässä. Jos haluamasi muskariryhmä on täynnä, kannattaa ilmoittautua jonoon, sillä ryhmien osallistujamäärät voivat muuttua kolmen kerran kokeilun aikana.

Löydä sopiva muskarin soitinryhmä

Jatka lapsesi musiikkiharrastusta muskarin soitinryhmän jälkeen

Lapsesi voi jatkaa musiikkiharrastusta monin eri tavoin. Mikäli lapsesi haluaa kokeilla eri soittimia, on soitinkaruselli loistava vaihtoehto. Lapsesi voi myös jatkaa suoraan tietyn soittimen soittamista valmentavassa opetuksessa tai hakeutua musiikin perusopetukseen.

Usein kysytyt kysymykset muskarien soitinryhmistä 

Pitääkö lapsellani olla oma soitin jo ensimmäisellä ryhmän tunnilla?

Omaa soitinta ei tarvitse olla ensimmäisillä tunneilla. Opettaja neuvoo lukuvuoden alussa soittimen hankinnassa.

Haluatko tietää lisää muskarin soitinryhmistä!