Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Muskarin vauva- ja perheryhmät

Vauva- ja perhemuskariryhmissä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä suhdetta sekä luodaan lämmin ja turvallinen ilmapiiri musiikin keinoin. Vauvaryhmät ovat 3-12kk lapsille ja perheryhmät 1 ja 2-vuotiaille lapsille.

Muskariryhmässä yhdessä lapsen kanssa

Muskaritunneilla tutustut yhdessä lapsesi kanssa musiikin maailmaan laulujen, lorujen, soittamisen, musiikkiliikunnan ja musiikin kuuntelun kautta. Muskaritunneilla tuemme ja rohkaisemme aikuista ja lasta musiikin tekemisessä. Ryhmäsi opettaja kannustaa sinua käyttämään omaa ääntäsi, liikettä, tanssia ja soittamista ja näin näyttämään lapsellesi esimerkkiä aktiivisesta musisoinnista. Yhdessä opettajan kanssa rohkaiset lastasi omaan soittamiseen ja laulamiseen.

Vauva ja perheryhmissä saat vinkkejä yhteisiin musisointihetkiin lapsesi kanssa ja ideoita musiikin liittämiseksi esimerkiksi perushoitotilanteisiin. Osallistuminen ei vaadi musiikillista osaamista tai aikaisempaa musiikin harrastamista.

Muskari tukee lapsen taitojen kehittymistä

Vauva – ja perhemuskarissa musiikin tekeminen on kokonaisvaltaista. Kokonaisvaltaisen toiminnan kautta tuetaan lapsen motorista, aistillista ja kielellistä kehitystä sekä opetellaan ryhmässä toimimista.

Tule mukaan muskarin vauva- tai perheryhmään

Vauva- ja perheryhmiin pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki ryhmät alkavat kolmen kerran kokeilulla, jonka aikana voit rauhassa kokeilla muskariryhmän sopivuutta.

Syksyllä alkaviin ryhmiin voit ilmoittautua jo keväällä. Ilmoittautuminen ryhmiin on avoinna ympäri vuoden ja mukaan voi tulla koska tahansa, mikäli ryhmässä on vapaita paikkoja. Jos haluamasi muskariryhmä on täynnä, kannattaa ilmoittautua jonoon, sillä ryhmien osallistujamäärät voivat muuttua kolmen kerran kokeilun aikana. 

Olemme jakaneet ryhmät ikävuosittain, jotta voimme huomioida lapsen kehityksen muskarin opetuksessa. Ilmoitathan siis lapsesi hänen ikäiselleen suunnattuun ryhmään.

Löydä sopiva vauva- tai perheryhmä

Löydät sopivan ryhmän lapsesi iän mukaan.

Vauvaryhmät (3-12kk lapset)

Perheryhmät (1 ja 2-vuotiaat lapset)

“”On etuoikeus olla mukana kasvattamassa pieneen lapseen musiikin siementä ja seurata siemenen itämistä ja kasvua.” ”

Jatka lapsesi musiikkiharrastusta muskarien leikkiryhmissä

Musiikkiharrastusta on helppo jatkaa leikkiryhmässä 3 ja 4-vuotiaille lapsille.

Haluatko kysyä lisää vauva- ja perheryhmistä?

Jos Sinulle jäi kysyttävää vauva-ja perheryhmistä, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.