Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Masumuskari

Masumuskarissa pääset luomaan vuorovaikutussuhdetta vauvan kanssa jo ennen syntymää.

Vahvista suhdetta lapseesi musiikin avulla

Masumuskarissa tavoitteena on vahvistaa musiikin kautta vanhempien ja tulevan vauvan suhdetta ja vuorovaikutusta, sekä tukea vanhempien musiikillisia valmiuksia. Tunneilla pääset tutustumaan tieteelliseen näkökulmaan musiikin vaikutuksesta sikiön kehitykseen sekä valmistautumaan yhteisiin musiikkihetkiin vauvan kanssa

Musiikki vuorovaikutuksena lapsesi kanssa

Musiikin avulla voidaan luoda vuorovaikutussuhde masuvauvan kanssa jo ennen syntymää. Vatsassa tutuksi tulleet äänet, rytmi, liikkeet ja musiikki luovat vauvalle turvallisen kasvuympäristön tutustua maailmaan kohdun ulkopuolella. Musiikki tarjoaakin vauvan ja vanhempien välille yhteisen ja luontevan kielen ennen varsinaista puhetta.

Masumuskari on rentoa ryhmässä tekemistä

Ryhmiin voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut odottava äiti yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Osallistuminen ei vaadi musiikillista osaamista tai aikaisempia musiikinopintoja.

Masumuskarissa pääset opettelemaan ja hyödyntämään monia musiikin työtapoja:

  • laulamista 
  • soittamista 
  • tanssimista 
  • improvisaatiota 
  • äänen käytön harjoituksia 

Ryhmiin voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut odottava äiti yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Masumuskarissa kartutat laulu- ja loruvarastoa vuorovaikutukseen, hoitotilanteisiin ja kotimusisointiin. Lisäksi masumuskarissa tutustutaan synnytyslauluun. Ryhmässä voit halutessasi keskittyä soittoon, liikkeeseen ja improvisointiin, laulamiseen ei tarvitse osallistua.

Tule mukaan masumuskariin

Järjestämme masumuskaria periodeina ympäri lukuvuotta eri paikkakunnilla. Ilmoitamme uusista periodeista kotisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa.

9.3.2022
Ei aloittavia ryhmiä tällä hetkellä

Jatka lapsesi kanssa muskariharrastusta vauvaryhmissä tai perheryhmissä

Masumuskarin jälkeen voit aloittaa musiikkiharrastuksen yhdessä lapsesi kanssa vauvaryhmissä tai perheryhmissä. Vauvaryhmät ovat tarkoitettu 3-12kk lapsille ja perheryhmät 1-2vuotialle lapsille. Tuttu masumuskariryhmä voi myös jatkaa yhdessä vauvaryhmään.

Haluatko kysyä lisää masumuskarista?

Jos haluat tietää lisää masumuskareista, ota yhteyttä!