Hoppa till innehåll
Borgånejdens musikinstitut

Musiklek för familjens minsta

I musikleken tar ditt barn sitt första steg till musikens värld

” Äppel päppel pirum parum, kråkan satt på tallegren…” 

Musiklekskolan eller musiklekis 

Musiklekskolan är en härlig musikhobby för barn under skolåldern. Det finns olika grupper för olika åldrar, allt från babygrupper till förskolegrupper. I musiklekskolan får ditt barn sjunga, spela, lyssna, ramsa och röra sig till musik.  

Musiklekis inverkar positivt på ditt barns utveckling  

Man har märkt att musik inverkar positivt på barnets utveckling. I musiklekis uppmuntras barnet till att uttrycka sig, agera självständigt och tillsammans och tänka själv.  Ditt barn får förutsättningar till en mångsidig musikhobby. 

Alla grupper börjar med en tre gångers pröva på-period, varefter du kan överväga om ditt barn fortsätter i musiklekgruppen.  Pröva-på-perioden förbinder dig inte ännu till något, ni kan fundera tillsammans med barnet om musiklekskolan är en rolig hobby för hen.  

”Mitt barn har tyckt jättemycket om musikleken och lärarna är helt super! När jag väntar på att barnet är i musiklekis får jag själv vara social med de andra musiklekmammorna.”  
– Lena, 32 v

Upplevelser på musiklekskolans evenemang och fester – musiklekens läsår 

I musiklekskolans läsår ingår 30 undervisningsveckor och fem evenemangsveckor. Under evenemangsveckorna får du delta med hela familjen i härliga musiklekevenemang. Under evenemangsveckorna har vi ingen vanlig undervisning utan vi koncentrerar oss på att njuta av evenemanget.  

Under evenemangen får musiklekbarnen både uppträda och lyssna på olika uppträdanden. De här uppträdandena övar vi på och förbereder oss på musiklektimmarna.  

Läsårets evenemangsveckor är: 
  • v. 34, Föräldrainfokvällar. Vi startar alltid musiklekresan med en föräldrainfo!  
  • v. 49 eller 50, Julfester 
  • v. 7, Familjeevenemang 
  • v .14 eller 15, Evenemangsvecka 
  • v. 21 eller 22, Vårfester 

Närmare info och datum klarnar alltid närmare evenemangsveckan. Musiklekläraren informerar och berättar om allt som hör till evenemanget.  

Lärarna finns alltid till hjälp för musiklekbarnen 

Vi vill erbjuda en trygg och pålitlig musiklekupplevelse till ert barn. Du kan alltid vara i kontakt direkt med läraren, om du har något ärende. Alla lärares e-postadresser är i formen: fornamn.efternamn@porvoo.fi  

Vanliga frågor om musiklekis 

Den musiklekgrupp som intresserar mig är full, vad kan jag göra?  

Du kan bli i kö eller anmäla dig till en annan grupp.  

Jag skulle vilja att syskonen går till samma musiklekgrupp, men de är i olika ålder. Är det möjligt?  

Ibland är det möjligt -det beror på gruppen, kom överens med läraren.  

Hur kan mitt barn fortsätta sin musikhobby efter musiklekis?  

Det är lätt att fortsätta musikhobbyn! Vi rekommenderar att musiklbarnen fortsätter i förberedande undervisningen, bekanta dig med den här. Till förberedande undervisningen kan alla komma med, utan inträdestest.   

Har du flera frågor om musiklek? 

Blev du och fundera på någonting kring musiklekskolan? Vi hjälper gärna till!