Hoppa till innehåll
Borgånejdens musikinstitut

Börja din musikhobby genom att pröva på tre gånger

Är musik som hobby något för dig?
Är du osäker på vilket instrument du vill börja med?

Kom och pröva på!

Pröva på tre gånger som gåva?

Om du köper en pröva på tre gånger som gåva, fyller du i anmälningsblanketter som normalt, men i rutan Annat att informera skriver du att det är fråga om en gåva.
Om du vill ha ett presentkort, ring kansliet 019 520 2549.

Kom och pröva på det instrument du vill och musik som hobby 

Att börja en musikhobby går lätt genom att pröva på tre gånger. Välj det instrument som du är intresserad av och kom och pröva på en ny hobby. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att syssla med musik. 

När du väljer ett pröva på-paket får du tre individuella spellektioner. Du får bekanta dig med ditt valfria instrument tillsammans med läraren. Så här får du en uppfattning om vad det egentligen är för ett instrument och hur det är att ha musik som hobby.  

3 gångers pröva på-paketet innehåller tre spellektioner à 30 minuter till priset 45 €. 

Pröva på-paketet passar för barn, ungdomar och vuxna  

Du kan börja spela i vilken ålder som helst! Pröva på-paketet passar jättefint för både barn, ungdomar och vuxna. Vi hjälper dig gärna att hitta ett instrument som passar dig.

Du kan börja din musikhobby utan eget instrument  

Med pröva på-paketet får du, om du vill, låna ett instrument under pröva på-tiden, ifall instrumentet finns i vårt förråd. Instrumentlånet ingår i priset för 3 ggr pröva på-paketet utan skild kostnad. Så här kan du pröva alla möjliga olika instrument utan instrumentköp.  

”Allt börja då jag kom för att prova spela på saxofon”

Jonas 16 år

Pröva på-paketet passar som gåva   

Du kan också köpa ett 3 gångers pröva på-paket som presentkort. Ge en upplevelse och inspiration till en ny hobby som gåva. Överraska din närmaste med en ny erfarenhet!  

Vanliga frågor om att pröva tre gånger

Vilka instrument kan jag pröva på?

Du kan pröva på varje instrument som undervisas på musikinstitutet.

Dessa är:  altviolin, barytonhorn, blockflöjt, cello, dragspel, elbas, elgitarr, fagott, flöjt, gitarr, harpa, kantele, klarinett, kontrabas, klassisk sång, oboe, piano, pop&jazz sång, pop&jazz piano, saxofon, trombon, trummor, trumpet, valthorn, violin.  

Om du inte hittar här det instrument som du vill ha, ta kontakt. Vi undersöker möjligheten att pröva på det!  

Vilka instrument kan jag låna?  

I vårt instrumentförråd finns de flesta instrument, men vi bekräftar alltid skilt om vi har instrumentet innan pröva på-perioden börjar. Stora instrument och instrument som är svåra att flytta på som till exempel piano eller trummor erbjuder vi inte till låns. 

Kan jag köpa flera tre gångers ”pröva på-paket”?  

Du kan köpa ett 3 gångers pröva på-paket, och om du vill så kan du fördela det mellan olika instrument. Efter det kan du lätt fortsätta hobbyn utan inträdestest i förberedande undervisning (barn och ungdomar) eller öppna studier (vuxna). Du kan också söka till musikinstitutets grundstudier via Spela eller sjung in- antagningen.

Kan jag pröva flera instrument inom ett pröva på-paket?  

Ja det kan du. Vi rekommenderar ändå att du använder alla tre pröva på-gånger till samma instrument, då hinner du få en bra uppfattning om instrumentet du valt.  

Jag köpte ett tre gångers pröva på-paket som gåva. Hur kan jag lösa ut presenten?    

För att ge paketet som gåva, kan du ringa kansliet, tel. 019 520 2549.

Hittade du inget svar på din fråga? Ta modigt kontakt, vi hjälper gärna till!