Hoppa till innehåll
Borgånejdens musikinstitut

Öppna studier (mångimensionell undervisning) i musikinstitutet

Börja en ny musikhobby eller fördjupa dina egna kunskaper i musik. I de öppna studierna kan du välja en studiehelhet som passar just dig allra bäst.

Musik som hobby på ditt eget sätt  

I de öppna studierna väljer du studier som intresserar just dig.  Du kan välja egna spellektioner, sånglektioner och samspel. Du kan delta i olika kurser och samla ihop en passlig helhet. I de öppna studierna studerar du det som intresserar just dig!  Öppna studier passar alla 18 år fyllda musikintresserade som vill välja musik som hobby.  

Du kan börja utan ett eget instrument 

Du kan hyra ett instrument av oss om du vill. Det är alltså inte nödvändigt att skaffa ett eget instrument för att komma i gång med en musikhobby. Vi har också de flesta olika instrument i vårt förråd.  

Välj dina egna studier 

Utvecklas till en mästare på ditt eget instrument eller som sångare. Med hjälp av en egen lärare ökar dina kunskaper och färdigheter på ett sätt och du får skräddarsydd undervisning för just dig. Individuella lektioner är ett strålande sätt att börja en musikhobby eller att utvecklas i det instrument som du redan kan eller som sångare.

Gruppundervisning

”Det är roligt när man får höra vad som har hänt i bandkamraternas liv… Förstås är musiken också fin…”  

– Maria, 45 år

Kurser

Du kan alltid komma med och pröva på musik som hobby  

Är du inte säker på vilket instruments som skulle passa dig? Kom och prova! Genom att välja tre gångers pröva på-paket får du tre egna spellektioner i instrumentet av ditt eget val.  

”Länge tänkte jag, att sen när jag blir pensionerad…
Nu har jag börjat och visst är det roligt” 

– Peter, 64 år

Vanliga frågor om öppna studier

Vem passar öppna studierna för?  

Öppna studier passar alla musikintresserade som är minst 18 år och intresserade av en musikhobby. Det går bra att damma av en gammal musikhobby i öppna studierna och lära sig på nytt att spela eller sjunga. Också längre hunna instrumentalister eller sångare hittar säkert intressanta studiehelheter!  

Jag har just börjat en musikhobby, kan jag genast anmäla mig till gruppundervisning?  

En del av gruppundervisningen passar för nybörjare. I en del ensembler krävs det att man har mera spelkunskaper. Du hittar mera info på varje grupps egna sidor.  

Jag hittade inte någon ensemble för mig. Jag är mest intresserad av att spela i en grupp – vad ska jag göra?    

Det lönar sig att ta kontakt med oss! Vi kan undersöka om vi kunde grunda en helt ny ensemble för dig av våra egna musiker.  

Vill du veta mera om öppna studierna? 

Vi hjälper gärna till och svarar på alla frågor kring öppna studier i musikinstitutet.