Hoppa till innehåll
Borgånejdens musikinstitut

Förberedande undervisning för barn och unga

I den förberedande undervisningen kan ditt barn lätt börja med musik som hobby.
Alla får komma med – utan inträdestest.

Förberedande undervisning passar för barn och unga 

Förberedande undervisning passar för barn och unga i skolåldern. I den förberedande undervisningen är det lätt att börja med musik som hobby. Du kommer smidigt med – utan inträdestest.  

Du kan börja utan ett eget instrument  

Du kan hyra ditt instrument hos oss om du vill. Det är alltså inte nödvändigt att skaffa ett eget instrument för att kunna börja en musikhobby. I vårt förråd finns också största delen av alla olika instrument.   

”Förberedande undervisning var det rätta i vår familjesituation. Barnens många hobbyer fyller kvällarna… I förberedande undervisningen var det lätt att välja spellektioner som passar barnen” 

Sanne, 35 år

Välj studier som passar dig 

I förberedande undervisningen kan du välja studier som bäst passar ditt barn. Du kan välja både egna spel- eller sånglektioner och undervisning i grupp. Du kommer med enkelt genom anmälning, vilken tid om året som helst.   

Instrumentkarusell 

Är du osäker på vilket instrument som skulle vara roligast för ditt barn? Instrumentkarusellen är här ett lysande sätt att börja en musikhobby. I instrumentkarusellen får ditt barn bekanta sig med olika instrument tillsammans i grupp. Karusellbarnen får låna alla instrument av oss. Instrumentkarusellen passar bäst för 6-8-åriga barn

Med hjälp av sin egen lärare går ditt barn snabbt framåt i spelandet! Ditt barn får skräddarsydd undervisning och stöd av den egna läraren. När ditt barn vet vilket instrument hen vill spela, är egna spellektioner ett lysande sätt för barnet att utveckla sina kunskaper.  

Med hjälp av sin egen lärare går ditt barn snabbt framåt i spelandet! Ditt barn får skräddarsydd undervisning och stöd av den egna läraren. När ditt barn vet vilket instrument hen vill spela, är egna spellektioner ett lysande sätt för barnet att utveckla sina kunskaper.     

Att spela och sjunga tillsammans är det bästa med musik som hobby! Du hittar olika grupper, både för nybörjare och längre hunna.    

”Med lärarna löper det jättefint – stort tack för det! ” 

Peter, 30 år

Du kan alltid komma och pröva på musik som hobby   

Är du osäker på om musik som hobby är något för ditt barn? Genom att pröva klarnar det. Du kan pröva på alla olika instrument genom att ta ett 3 gångers pröva på-paket.   

Vanliga frågor om förberedande undervisning   

För vem är förberedande undervisning?    

Förberedande undervisning passar alla barn och unga i skolåldern, som vill ha en flexibel musikhobby.  

Hur länge kan mitt barn vara i förberedande undervisningen?  

Du kan stanna i förberedande undervisingen ända till 18-års åldern. Efter det kan du fortsätta din musikhobby i Öppna studierna!

Har du flera frågor om förberedande undervisningen?  

Vi hjälper gärna till och svarar på alla frågor kring den förberedande undervisningen