Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Valinnaiset opinnot lapsille ja nuorille

Jatka musiikkiharrastusta joustavasti valmentavan opetuksen jälkeen. Valitse mieleisesi soittotunnin pituus ja osallistu haluamaasi ryhmäopetukseen. Voit myös valita kiinnostavia kursseja avointen opintojen puolelta.

Jatka musiikkiharrastusta valinnaisissa opinnoissa

Valmentavan opetuksen jälkeen voit jatkaa musiikkiharrastusta valinnaisissa opinnoissa. Jatkaminen onnistuu ilmoittautumalla ja kaikki valmentavan opetuksen käyneet pääsevät mukaan. Valinnaisissa opinnoissa voit harrastaa musiikkia aina 18-vuotiaaksi asti. Aikuisena voit jatkaa musiikkiharrastusta avoimissa opinnoissa.

Voit hakeutua perusopetukseen halutessasi!

Jos laajempi musiikin harrastamisen kokonaisuus tuntuu kiinnostavalta, voit hakeutua perusopetukseen koska tahansa esittämällä 2 vapaavalintaista kappaletta. Oma opettajasi neuvoo sinua perusopetukseen hakeutumisessa.

Valitse mieleisesi opinnot

Valinnaisissa opinnoissa voit valita lapsellesi mieluisimmat kokonaisuudet. Voit valita niin omia soitto- tai laulutunteja ja ryhmässä tapahtuvaa opetusta. Ryhmäopetukseen osallistuminen on maksutonta kaikille yksilöopetukseen osallistujille. 

Oman opettajan avustuksella taidot kehittyvät huimasti! Saat juuri sinulle räätälöityä opetusta ja tukea Voit valita opetuksen määräksi 35 tai 30 opetusviikkoa lukuvuodessa. Tunnin pituudeksi voit valita joko 30min tai 45min.


Voit osallistua haluamaasi ryhmään. Oma opettajasi auttaa sinua löytämään sopivan ryhmän.


Usein kysytyt kysymykset valinnaisista opinnoista 

Miten valmentava opetus eroaa perusopetuksesta?

Tärkein ero perusopetuksen ja valinnaisten opintojen välillä on musiikkiharrastuksen laajuus ja valtion tuki.

Perusopetuksessa musiikkia on mahdollista opiskella laajasti ja opintokokonaisuuteen kuuluu niin soittotunteja, yhteissoittoa kuin musiikin hahmotusaineita. Perusopetuksen oppilaat osallistuvat kaikkiin näihin kokonaisuuksiin.

Valinnaiset opinnot tarjoavat enemmän joustavuutta harrastuksessa – voit itse valita ne opinnot, joihin haluat osallistua.

Perusopetus on valtion tukemaa, joten pääset osallistumaan laajaan harrastuskokonaisuuteen edullisesti.

Haluatko kysyä lisää valinnaisista opinnoista? 

Autamme mielellämme kaikkiin valinnaisiin opintoihin liittyvissä kysymyksissä.