Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Musiikkiharrastus sähköbassolla

Opi soittamaan bassoa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin bändeihin ja tee bassosta oma soittimesi!

Bassoa sanotaan usein tärkeimmäksi soittimeksi bändissä – se onkin olennaisessa osassa kaikissa musiikkityyleissä. Sähköbasso on monipuolinen bändisoitin, jonka soundia ja äänenvoimakkuutta voi vaihdella niin hiljaiseen kotisoittoon kuin konserttilavoille sopivaksi.

Tiesitkö tämän bassosta?

  • sähköbassoa kutsutaan myös bassokitaraksi
  • yleisin sähköbasso on 4-kielinen, mutta bassoja löytyy myös 5 tai 6 – kielisiä musiikkityylin tarpeen mukaan
  • sähköbasson soitossa tarvitset myös vahvistimen, jotta sähköbasson ääni saadaan kuuluviin paremmin
  • sähköbassoa voi helposti soittaa kotona kuulokkeiden kanssa, jolloin soiton harjoittelu ei häiritse muita asujia

Basso sopii niin nuorille kuin vanhemmille soittajille

Bassokitaransoiton aloittamisessa on tärkeintä löytää sopivan kokoinen soitin. Nuorimmat soittajat voivat aloittaa lasten bassolla, joka on normaalia aikuisten bassoa pienempi kooltaan. Sähköbasson aloittaminen onnistuukin usein noin kouluikäisenä. Opettajamme auttavat sinua sopivan basson hankkimisessa.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Basson soiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan bassoa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta omalta opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista basson soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa sinulle mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Bassonsoittajat pääsevät mukaan erilaisiin bändeihin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville basson soittajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa bassonsoittoa

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa bassonsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan basson soittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia bassotunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista basson soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen bassotunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa basson harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen bassotunnin. Opetuskertoja lukuvuodessa on 35. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan yhtyesiin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Voit valita sinulle sopivan määrän bassotunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min. Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki basson soitosta kiinnostuneet aikuiset.

Lue lisää bassonsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää basson harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.