Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus tuuballa

Opi soittamaan tuubaa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita tuubaa yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa tuuban soittoa ja tule mukaan!

Matalaääninen tuuba on tärkeä bassosoitin monissa erilaisissa yhtyeissä ja musiikkityyleissä. Voitkin kuulla tuuban soittoa niin rock-, pop- ja jazz- bändeissä, kuin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa ja big bändeissä.

Tiesitkö tämän tuubasta?

  • Monissa bändeissä ja yhtyeissä tuuba toimii bassosoittimena, korvaten sähköbasson tai kontrabasson
  • Tuuba on kooltaan suurin vaskisoitin. Sitä on kuitenkin helppo kuljettaa mukana selkäreppulaukulla
  • Tuubaa soitetaan samanlaisen venttiilikoneiston avulla kuin esimerkiksi trumpettia ja baritonitorvea.

Tuubansoiton aloittaminen

Tuuban ollessa kohtuullisen suurikokoinen soitin, on aloittamisen kannalta tärkeää, että sormet yltävät painamaan kaikkia näppäimiä ja huulet yltävät suukappaleelle. Kun kokoa on näihin tarpeeksi, voi tuuban aloittaa koska tahansa.

Et tarvitse omaa tuubaa aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi tuuban meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Tuubansoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan tuubaa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista tuuban soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Tuuba on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Tuuban soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin ja vaihtuviin yhtyeisiin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville soittajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa tuubansoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi tuuban soiton. Voit aloittaa tuuban soiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa tuubansoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan tuubansoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia soittotunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista tuuban soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen tuubatunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa tuuban harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45 min pituisen soittotunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki tuubansoitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän tuubatunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää tuubansoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää tuuban harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.