Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus rummuilla

Opi soittamaan rumpuja oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin bändeihin ja orkestereihin ja soita yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa rumpujen soittoa ja tule mukaan!

Rummut ovat varmasti yksi hauskimmista soittimista soittaa bändeissä. Rummut ovat olennaisessa osassa kaikissa rytmimusiikin tyylilajeissa. Rumpujen harrastajana pääset soittamaan rumpusetin lisäksi erilaisia lyömäsoittimia ja näin olemaan mukana mitä erityylisissä kokoonpanoissa.

Tiesitkö tämän rummuista?

  • Rummuilla voi olla mukana bänditoiminnassa jo soittoharrastuksen alusta, sillä yksinkertaisimmat säestystavat ovat helppo oppia
  • Rumpusettiin kuulu erikokoisia rumpuja ja symbaaleja. Rummuiksi on vakiintuneet virveli, tom-tom ja bassorumpu. Symbaaleiksi taas hi-hat, crash ja ride.
  • Rummut vaativat harrastajalta hieman järjestelyjä, sillä harjoittelu voi olla suhteellisen kovaäänistä kotiolosuhteissa

Rumpujensoiton aloittaminen

Rumpusetinsoiton voi aloittaa heti, kun yltää painamaan jaloilla rumpujen polkimia, eli pedaaleja. Lyömäsoittimien soiton voi aloittaa milloin tahansa.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Rumpujen soiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan rummuta niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta rumpujen opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista rumpujen soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Rumpujen soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin bändeihin, rumpuryhmiin ja puhallinorkestereihin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville rumpaleille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa rumpujensoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi rumpujensoiton. Voit aloittaa rumpujensoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa rumpujensoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan rumpujensoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia soittotunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista rumpujen soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen rumputunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa rumpujen harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45 minuutin pituisen rumputunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki rumpujensoitosta kiinnostuneet aikuiset.

Voit valita sinulle sopivan määrän rumputunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 minuuttia.

Lue lisää rumpujensoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää rumpujen harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.