Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus sellolla

Opi soittamaan selloa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja tee sellosta oma soittimesi!

Sello kuuluu jousisoitinperheeseen. Kaunis ääni syntyy soittamalla jousella sellon kieliä. Sello on tuttu soitin sinfoniaorkesterissa, jousiorkestereissa ja mitä erilaisemmissa yhtyeissä.

Tiesitkö tämän sellosta?

  • Selloja on erikokoisia, lapset aloittavatkin usein lasten sellolla
  • Sellot rakennetaan puusta, usein käytetään vaahteraa, pyökkiä tai kuusta
  • Ensimmäiset sellot on tehty 1500-luvulla Italiassa
  • Jousi, jolla selloa soitetaan, on tehty hevosen häntäjouhista
  • Selloa voi soittaa jousen lisäksi näppäilemällä

Sello sopii niin nuorille kuin vanhemmille soittajille

Sellonsoiton voi aloittaa ennen kouluikää tai koska tahansa sen jälkeen. Nuorimmat soittajat voivat aloittaa lasten sellolla, joka on normaalia aikuisten selloa pienempi kooltaan. Aloittamisen kannalta onkin löytää sopivan kokoinen soitin, jotta soittoasento pysyy toimivana. Vanhemmat soittajat voivatkin aloittaa suoraan aikuisten sellolla.

Et tarvitse omaa selloa aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi sellom meiltä. Varastostamme löytyy niin aikuisten kuin lasten selloja. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Sellonsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan selloa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta omalta sellon opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista sellon soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa.
Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Sellonsoittajat pääsevät mukaan erilaisiin jousiorkestereihin, kamarimusiikkiyhtyeisiin ja kansanmusiikkiyhtyeisin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville sellisteille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa sellonsoittoa

Tee sellonsoittamisesta oma harrastuksesi. Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi sellon soiton. Voit aloittaa sellon soiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa sellonsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan sellon soittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia sellotunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista sellon soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen sellotunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa sellon harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45 min pituisen sellotunnin. Opetuskertoja lukuvuodessa on 35. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Voit valita sinulle sopivan määrän sellotunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min. Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki sellon soitosta kiinnostuneet aikuiset.

Lue lisää sellonsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää sellon harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.