Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus harmonikalla

Opi soittamaan harmonikkaa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin yhtyeisiin ja soita harmonikkaa yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa harmonikan soittoa ja tule mukaan!

Tiesitkö tämän harmonikasta?

  • Voit säestää itseäsi harmonikalla! Kun soitat oikealla kädellä kappaleen melodiaa, pystyt vasemmalla kädellä soittamaan bassoääniä ja sointuja
  • Harmonikkaa on helppo kuljettaa mukana
  • Kun useat harmonikat soittavat yhdessä saadaan upean kuuloinen harmonikka orkesteri

Harmonikansoiton aloittaminen

Harmonikansoiton voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tärkeää on sopivan kokoisen soittimen valitseminen. Harmonikkoja onkin eri kokoisia ja pienimmät harmonikat sopivat hyvin nuorille soittajille.

Et tarvitse omaa harmonikkaa aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi harmonikan meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi. Varastostamme löytyy niin lasten harmonikkoja kuin aikuisille tehtyjä harmonikkoja.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Harmonikansoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan harmonikkaa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta harmonikan opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista harmonikan soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Harmonikansoittajana voit tulla mukaan erilaisiin pienyhtyeisiin, harmonikkaorkesteriin sekä kansanmusiikkiyhtyeeseen. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville harmonikan soittajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa harmonikansoittoa

Tee harmonikan soittamisesta oma harrastuksesi. Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi harmonikansoiton. Voit aloittaa harmonikansoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa harmonikansoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan harmonikansoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia harmonikkatunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista harmonikan soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen harmonikkatunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa harmonikan harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen harmonikkatunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki harmonikan soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän harmonikkatunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää harmonikansoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää harmonikan harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.