Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus trumpetilla

Opi soittamaan trumpettia oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita trumpettia yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa trumpetin soittoa ja tule mukaan!

Trumpettia käytetään monipuolisesti erilaisissa musiikkityyleissä. Voitkin kuulla trumpetin soittoa niin rock-, pop- ja jazz- bändeissä, kuin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa ja big bändeissä.

Tiesitkö tämän trumpetista?

  • Trumpetilla saat soitettua erilaisia ääniä säätelemällä omaa puhallustasi ja painamalla eri yhdistelmiä venttiileistä
  • Trumpettia pienempi ”taskutrumpetti” mahdollistaa harrastuksen aloittamisen jo hyvin nuorena
  • Trumpettia voi soittaa todella hiljaa harjoittelusordiinon avulla – voitkin harjoitella trumpettia helposti muita häiritsemättä

Trumpetinsoitin aloittaminen

Lapsena trumpetinsoiton voi aloittaa heti kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen trumpetin voikin aloittaa koska tahansa!

Et tarvitse omaa trumpettia aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi trumpetin meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Trumpetinsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan trumpettia niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta trumpetin opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista trumpetin soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Trumpetti on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Trumpetin soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin tai bändeihin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville harrastajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa trumpetinsoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi trumpetinsoiton. Voit aloittaa trumpetinsoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa trumpetinsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan trumpetinsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia trumpettitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista trumpetin soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen trumpettitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa trumpetin harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen trumpettitunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki trumpetin soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän trumpettitunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää trumpetinsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää trumpetin harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.