Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus oboella

Opi soittamaan oboeta oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita oboeta yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa oboensoittoa ja tule mukaan!

Oboe on puupuhallinperheen soitin

Oboe on upea soolo- ja orkesterisoitin, jolla pääset soittamaan monipuolisesti musiikkia eri tyylilajeissa. Se onkin tuttu soitin niin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa kuin erilaisissa kamariyhtyeissä.

Tiesitkö tämän oboesta

  • Oboe soittaa orkestereissa laulavia ja kauniita melodioita ja sooloja. Oboe antaa orkesterille myös viritysäänen
  • Oboen ääni tulee puisesta rööristä. Röörejä opetellaan tekemään itse opettajan avustuksella
  • Oboen kuljettaminen on helppoa, sillä se puretaan soiton jälkeen osiin – saat siis kuljetettua soitinta vaikkapa selkärepussa

Oboensoiton aloittaminen

Aloittamisen kannalta tärkeää on se, että soitinta jaksaa kannatella ja kaikkia soittimen näppäimiä yltää painamaan. Nuorimmat harrastajat voivat aloittaa junior-oboella, joka on kevyempi ja pienempi kooltaan.

Et tarvitse omaa soitinta aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi oboen meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Oboensoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan oboeta niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta oboen opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista oboen soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Oboe on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Oboensoittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin, kamarimusiikkiyhtyeisiin ja kansanmusiikkiyhtyeisin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville harrastajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa oboensoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi oboensoiton. Voit aloittaa harrastuksen koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa oboensoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan oboensoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia oboetunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista oboen soittaminen on..

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen oboetunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa oboen harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen oboetunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki oboen soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän oboetunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää oboen soiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää oboen harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.