Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus fagotilla

Opi soittamaan fagottia oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita fagottia yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa fagotin soittoa ja tule mukaan!

Fagotti kuuluu puupuhaltimiin

Fagotti on upea soolo- ja orkesterisoitin, jolla pääset soittamaan monipuolisesti musiikkia eri tyylilajeissa. Se onkin tuttu soitin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa ja erilaisissa kamarimusiikin yhtyeissä.

Tiesitkö tämän fagotista

  • Fagotin äänen tuottaa kaksipuolinen ruokolehdykkä, eli rööri. Ääni syntyy, kun rööriin puhalletaan
  • Rööri valmistetaan itse – ja soittoharrastuksen alussa oman opettajan neuvoessa
  • Fagotti on matalaäänisin puupuhallin soitin

Fagotinsoiton aloittaminen

Lapsena fagotin soiton voi aloittaa heti kun sormet yltävät painamaan kaikkia fagotin nappuloita. Usein aloitusikä on noin 9 vuotta. Kun soitinta yltää soittamaan, voikin fagotin aloittaa koska tahansa!

Et tarvitse omaa fagottia aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi fagotin meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Fagotinsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan fagottia niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta fagotin opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista fagotin soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Fagotti on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Fagotinsoittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin, kamarimusiikkiyhtyeisiin ja kansanmusiikkiyhtyeisin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville fagotisteille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa fagotinsoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi fagotinsoiton. Voit aloittaa harrastuksen koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa fagotinsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan fagotinsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia fagottitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista fagotin soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen fagottitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa fagotin harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen fagottitunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.erusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen fagottitunnin.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki fagotin soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän fagottitunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää fagotinsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää fagotin harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.