Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Kansanmusiikkiyhtyeet

Tule mukaan rentoon ja hauskaan yhteismusisointiin! Kansanmusiikki on yhdessä tekemistä, jossa pääset soittamaan, laulamaan, säveltämään, sanoittamaan ja sovittamaan mitä erilaisempia kappaleita.

Luovaa yhteismusisointia kansanmusiikkiyhtyeissä 

Kansanmusiikkiyhtyeissä pääset käyttämään luovuuttasi. Ryhmässä rohkaistaan soittajia omaan luovaan tekemiseen säveltämisen, sovittamisen ja sanoittamisen kautta. Opit kansanmusiikinyhtyeissä paljon hyödyllistä käytännön muusikkoutta ja kehität omia yhteissoitto- ja vuorovaikutustaitoja.

Mukaan pääsee kaikilla soittimilla

Voit osallistua kansanmusiikkiyhtyeeseen millä tahansa soittimella. Ryhmän opettaja tekee sinulle sopivat nuotit harjoiteltaviin kappaleisiin tai auttaa sinua sovittamaan omat osuutesi kappaleisiin. Kokoonpanot kansanmusiikkiyhtyeissä voivatkin olla minkälaisia tahansa.  

Löydä sopiva ryhmä  

Kansanmusiikkiryhmiä perustetaan aina lukuvuoden alussa, jotta kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan. Kannattaakin siis ilmoittautua mukaan heti lukuvuoden alkaessa. Voit tulla mukaan nykyisiin ryhmiin myös kesken lukuvuoden. Sopivan tasoista soitettavaa löytyy niin muutaman vuoden soittaneille kuin jo pidempään musiikkia harrastaneille.  

Tule mukaan kansanmusiikkiyhtyeeseen – eri opintojen vaihtoehdot

Valmentava opetus

Voit tulla vapaasti mukaan yhtyeeseen. Oma opettajasi neuvoo sopivan yhtyeen löytämisessä.

Perusopetus

Yhteissoitto kuuluu perusopetuksen opintokokonaisuuteen. Voit tulla mukaan yhteen tai vaikka useampaan yhtyeeseen. Oma opettajasi neuvoo sopivan yhtyeen löytämisessä.

Avoimet opinnot

Ilmoittaudu mukaan mieleiseesi ryhmään. Voit olla yhteydessä yhtyeen vetäjään sopivan ryhmän löytämiseksi.

Usein kysytyt kysymykset kansanmusiikkiyhtyeistä  

Kenelle kansanmusiikkiyhtyeet sopivat?  

Kansanmusiikkiyhtyeet sopivat kaikille kansanmusiikista kiinnostuneille soittajille. Oman instrumentin alkeet on kuitenkin hyvä osata ennen yhtyeeseen ilmoittautumista. Kokoamme yhtyeet soittajien taidot huomioiden.

Tarvitsenko oman soittimen tullakseni kansanmusiikkiyhtyeeseen?  

Saat meiltä vuokrattua suurimman osan jousisoittimista ja puhallinsoittimista. Et siis välttämättä tarvitse omaa soitinta, vaan voit vuokrata sen meiltä. Jos olet aloittamassa musiikkiharrastusta ja sinua kiinnostaa kansanmusiikki, kannattaa olla yhteydessä meihin, jotta voimme tarjota sopivan aloitustavan juuri sinulle.