Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus klarinetilla

Opi soittamaan klarinettia oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita klarinettia yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa klarinetin soittoa ja tule mukaan!

Klarinetti on puupuhallinperheen monipuolinen soitin

Klarinetti on upea soolo- ja orkesterisoitin, jolla pääset soittamaan monipuolisesti musiikkia eri tyylilajeissa. Se onkin tuttu soitin niin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa kuin jazz-yhtyeissä.

Tiesitkö tämän klarinetista

  • Voit soittaa klarinetilla hiljaa ja pehmeästi – tai soittaa ääniä, jotka kantavat vaikka koko sinfoniaorkesterin yli
  • Klarinetteja löytyy erikokoisia. Yleisimmän Bb – klarinetin lisäksi klarinetteja löytyy pienempiä ja suurempia
  • Klarinetin kuljettaminen on helppoa, sillä se puretaan soiton jälkeen osiin – saat siis kuljetettua soitinta vaikkapa selkärepussa
  • Klarinetti on edullinen soitin hankkia omaksi

Klarinetin soiton aloittaminen

Lapsena klarinetin soiton voi aloittaa heti kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen klarinetin voikin aloittaa koska tahansa!

Et tarvitse omaa klarinettia aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi klarinetin meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Klarinetin soiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan klarinettia niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta klarinetin opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista klarinetin soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Klarinetti on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Klarinetin soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin, kamarimusiikkiyhtyeisiin ja kansanmusiikkiyhtyeisin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville klarinetisteille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa klarinetin soittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi klarinetin soiton. Voit aloittaa klarinetin soiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa klarinetin soittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan klarinetin soittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia klarinettitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista klarinetin soittaminen on.

Valmentava opetus

almentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen klarinettitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa klarinetin harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen klarinettitunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki klarinetin soitosta kiinnostuneet aikuiset.

Voit valita sinulle sopivan määrän klarinettitunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Ilmoittaudu avoimiin opintoihin

Lue lisää klarinetin soiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää klarinetin harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.