Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus pasuunalla

Opi soittamaan pasuunaa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita pasuunaa yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa pasuunan soittoa ja tule mukaan!

Pasuunaa käytetään monipuolisesti erilaisissa musiikkityyleissä. Voitkin kuulla pasuunan soittoa niin rock-, pop- ja jazz- bändeissä, kuin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa ja big bändeissä.

Tiesitkö tämän pasuunasta?

  • Pasuunalla saat soitettua erilaisia ääniä säätämällä soittimen putken pituutta
  • Pasuunoita valmistetaan messingin lisäksi muovista. Muoviset pasuunat ovat kevyitä ja sopivat erityisen hyvin nuorille soittajille
  • Pasuuna on edullinen soitin hankkia omaksi

Pasuunansoitin aloittaminen

Lapsena pasuunansoiton voi aloittaa heti kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen pasuunan voikin aloittaa koska tahansa! Lapset voivat aloittaa hyvin muovista valmistetulla pasuunalla, joka on kevyt ja edullinen soitin hankkia.

Et tarvitse omaa pasuunaa aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi pasuunan meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi. Varastostamme löytyy niin messinkisiä pasuunoita kuin lapsille sopivia muovisia pasuunoita.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Pasuunansoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan pasuunaa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta pasuunan opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista pasuunan soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Pasuuna on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Pasuunan soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin tai pop& jazz yhtyeisiin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville pasuunan soittajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa pasuunansoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi pasuunansoiton. Voit aloittaa pasuunansoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa pasuunansoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan pasuunansoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia pasuunatunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista pasuunan soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen pasuunatunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa pasuunan harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen pasuunatunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki pasuunan soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän pasuunatunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää pasuunansoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää pasuunan harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.