Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus baritonitorvella

Opi soittamaan baritonitorvea oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita baritonitorvea yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa baritonitorvensoittoa ja tule mukaan!

Baritonitorvi on puhallinorkesterissa tärkeä soitin – sillä soitetaan usein puhallinorkesterissa kappaleiden melodioita. Puhallinorkesterin lisäksi baritonitorvi on tärkeä soitin erilaisissa vaskiyhtyeissä ja kamarimusiikkikokoonpanoissa. Baritonitorvi sopiikin mitä erilaisempiin musiikkityyleihin mukaan hienosti.

Tiesitkö tämän baritonitorvesta?

  • Baritonitorvesta saat erilaisia ääniä puhalluksen säätelyn ja venttiilikoneiston avulla. Samanlainen koneisto löytyy esimerkiksi trumpetista, käyrätorvesta ja tuubasta.
  • Kun baritonitorvea soitetaan istuen, soitinta pidetään sylissä – soitin onkin tällöin kevyt kannatella
  • Baritonitorvesta saat helposti äänen jo soittoharrastuksen alusta alkaen

Baritonitorvensoiton aloittaminen

Lapsena baritonitorvensoiton voi aloittaa heti kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen baritonitorven voikin aloittaa koska tahansa!

Et tarvitse omaa baritonitorvea aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi baritonitorven meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Musiikkiharrastus baritonitorvella on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan baritonitorvea niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta baritonitorven opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista baritonitorven soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa.
Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Baritonitorvi on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Baritonitorvensoittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin ja pienyhtyeisiin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa baritonitorvensoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi baritonitorven soiton.
Voit aloittaa baritonitorvensoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa baritonitorvensoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan baritonitorvensoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia baritonitorvitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista baritonitorven soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen baritonitorvitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa baritonitorven harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45 min pituisen soittotunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki baritonitorven soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän baritonitorvitunteja tai tulla mukaan puhallinorkesteriin. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää baritonitorvensoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää baritonitorven harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.