Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus pianolla

Opi soittamaan pianoa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin yhtyeisiin ja soita pianoa yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa pianonsoittoa ja tule mukaan!

Piano on varmasti yksi tunnetuimmista soittimista – pianolle tehtyä musiikkia on kirjoitettu yli 500 vuoden ajan. Voitkin kuulla pianonsoittoa kaiken tyylisessä musiikissa. Piano on monipuolinen soitin niin erilaisissa yhtyeissä kuin soolosoittimena.

Tiesitkö tämän pianosta?

  • Pianoa soittaessa käytetään niin käsiä kuin jalkoja
  • Piano kuuluu kosketinsoitinperheeseen. Pianonsoitosta opittuja taitoja voit hyödyntää monien muiden instrumenttien opettelussa
  • Pianolla voit soittaa samanaikaisesti kappaleen melodiaa ja säestystä – saatkin koko orkesterin mahdutettua omaan pianonsoittoosi

Pianonsoiton aloittaminen

Pianonsoiton voit aloittaa koska tahansa. Harjoittelua varten paras vaihtoehto on oma akustinen piano. Akustinen piano tarjoaa parhaan tavan soittotekniikan kehittymiselle.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Pianonsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan pianoa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta pianon opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista pianonsoitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhdessä opettajasi kanssa pääset opettelemaan erilaisia pianonsoiton tyylejä. Halutessasi voit syventyä vapaasäestykseen tai pop & jazz pianoon.

Vapaa säestys

Opit säestämään pianolla sointumerkeistä erilaisia musiikkityylejä.

Pop & Jazz piano

Pop & jazz pianon opinnoissa pääset keskittymään rytmimusiikin eri tyylilajeihin, improvisointiin ja soinnuista säestämiseen.

Yhteissoitto

Piano on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Pianonsoittajana voit tulla mukaan erilaisiin pienyhtyeisiin ja bändeihin. Lisäksi pääset soittamaan muiden pianistien kanssa ja säestämään eri instrumentin soittajia. Oma opettajasi auttaa sinut mukaan yhteissoittoon.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa pianonsoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi pianonsoiton.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa pianonsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan pianonsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia pianotunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista pianonsoittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen pianotunnin. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa pianon harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen pianotunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan erilaisiin yhtyeisiin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa. Voit syventyä opinnoissasi niin klassiseen pianoon, vapaaseen säestykseen kuin pop & jazz pianoon.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki pianonsoitosta kiinnostuneet aikuiset.

Voit valita sinulle sopivan määrän pianotunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää pianon harrastustavoista!

Haluatko kysyä lisää pianon harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.