Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus harpulla!

Opi soittamaan harppua oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin yhtyeisiin ja soita harppua yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa harpunsoittoa ja tule mukaan!

Harppu on kielisoitin, joita soitetaan näppäilemällä. Harpussa on kaunis ja erityinen ääni. Voit kuulla harppua niin niin erilaisissa orkestereissa kuin soolosoittimena.  

Tiesitkö tämän harpusta?

  • Pikkuharpuissa kielen korkeutta vaihdetaan vivuilla ja konsertti- tai pedaaliharpuissa pedaaleilla.
  • Erityyppisissä harpuissa on eri määrä kieliä
  • Harppu soveltuu hyvin niin soolo kuin säestyssoittimeksi. Voit myös säestää itseäsi harpulla.

Harpunsoiton aloittaminen

Harppuja löytyy erikokoisia, tärkeää aloituksen kannalta onkin se, että soittoasennon saa hyväksi ja toimivaksi. Nuorimmat harpunsoiton harrastajat ovat n. 6-vuotiaita, mutta ikää olennaisempi tekijä aloituksen kannalta on soittoasennon löytäminen.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Harpunsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan harppua niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta harpun opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista harpunsoitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi. Yhdessä opettajasi kanssa pääset opettelemaan erilaisia harpunsoiton tyylejä.

Yhteissoitto

Harppu on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Pääset mukaan yhteissoittoon niin muiden soittimien kanssa, erilaisiin orkestereihin ja yhdessä muiden harpunsoittajien kanssa.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa harpunsoittoa

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa harpunsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan harpunsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia harpputunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista harpunsoittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen harpputunnin. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa harpun harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen harpputunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan erilaisiin yhtyeisiin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki harpunsoitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän harpputunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää harpunsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää harpunsoiton harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.