Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus käyrätorvella

Opi soittamaan käyrätorvea oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita käyrätorvea yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa käyrätorvensoittoa ja tule mukaan!

Käyrätorvi on tärkeä soitin sinfoniaorkesterissa, puhallinorkesterissa ja erilaisissa pienyhtyeissä – sillä soitetaankin usein kauniita melodioita kappaleisiin. Käyrätorvea kuulet paljon myös orkesterien soolosoittimena.

Tiesitkö tämän käyrätorvesta

  • Erilaisia ääniä saat käyrätorvesta erilaisia sormituksia ja puhallusta yhdistämällä – samalla tavoin kuin esimerkiksi trumpetista tai baritonitorvesta
  • Käyrätorvesta saat äänen päristelemällä huulilla äänen soittimeen. Tämä voi tuntua aluksi raskaalta, mutta suun lihakset tottuvat tähän nopeasti
  • Nuorimmat soittajat voivat aloittaa tavallista käyrätorvea pienemmällä minikäyrätorvella, jota on helppo kannatella

Käyrätorven soiton aloittaminen

Lapsena käyrätorven soittoa aloittaessa on hyvä, että etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen käyrätorven voikin aloittaa koska tahansa! Käyrätorvia on erikokoisia, joten nuorempienkin soittajien on helppo kannatella soitinta.

Et tarvitse omaa käyrätorvea aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi käyrätorven meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi. Varastostamme löytyy niin lapsille kuin aikuisille sopivia käyrätorvia.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Käyrätorven soiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan käyrätorvea niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta käyrätorven opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista käyrätorven soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Käyrätorvi on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Käyrätorven soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin tai pienyhtyeisiin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville klarinetisteille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa käyrätorvensoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi käyrätorvensoiton. Voit aloittaa käyrätorvensoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa käyrätorvensoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan käyrätorvensoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia käyrätorvitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista käyrätorven soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen käyrätorvitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa käyrätorven harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen käyrätorvitunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki käyrätorven soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän käyrätorvitunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää käyrätorven harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää käyrätorven harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.