Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus huilulla

Opi soittamaan huilua oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita huilua yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa huilunsoittoa ja tule mukaan!

Huilu on tärkeä soitin sinfoniaorkesterissa, puhallinorkesterissa ja erilaisissa pienyhtyeissä – sillä soitetaankin usein kauniita melodioita kappaleisiin. Huilua kuulet paljon myös orkesterien soolosoittimena ja erilaisissa pop & rock yhtyeissä.boe on upea soolo- ja orkesterisoitin, jolla pääset soittamaan monipuolisesti musiikkia eri tyylilajeissa. Se onkin tuttu soitin niin sinfoniaorkestereissa, puhallinorkestereissa kuin erilaisissa kamariyhtyeissä.

Tiesitkö tämän huilusta

  • Huilun tarkempi nimi on poikkihuilu, mutta yleisesti puhutaan huilusta
  • Huilu kuuluu puupuhaltimiin, vaikka soittimet valmistetaankin nykyisin yleensä metallista
  • Huilun saa näppärästi kasattua pienempiin osiin. Nuorimmat soittajat voivatkin aloittaa huilun mutkalle taivutetulla suukappaleella, jolloin huilua on helpompi kannatella

Huilunsoiton aloittaminen

Huilunsoiton voi aloittaa heti kun soitinta jaksaa kannatella ja sormet yltävät näppäimille. Lapset voivat aloittaa pienemmällä lastenhuilulla tai mutkasuukappaleella. Tällöin huilua yltää soittamaan jo hyvin nuorena.

Et tarvitse omaa huilua aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi huilun meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi. Varastostamme löytyy niin lapsille kuin aikuisille sopivia huiluja.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Huilunsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan huilua niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta huilun opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista huilun soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Huilu on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Huilunsoittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin tai pienyhtyeisiin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville huilisteille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa huilunsoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi huilunsoiton. Voit aloittaa koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa huilunsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan huilunsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia huilutunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista huilun soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen huilutunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa huilun harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen huilutunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki huilun soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän huilutunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää huilunsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää huilun harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.