Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus kontrabassolla

Opi soittamaan kontrabassoa oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita kontrabassoa yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa kontrabasson soittoa ja tule mukaan!

Kontrabasso on jousisoitinperheen matalaäänisin soitin. Kontrabasson matala, lämmin ääni syntyy soittamalla kieliä joko jousella tai näppäilemällä. Orkestereissa ja yhtyeissä kontrabassolla on tärkeä rooli musiikin pohjan luojana.

Tiesitkö tämän kontrabassosta?

  • Kontrabassoja on erikokoisia, lapset aloittavatkin usein pienemmällä kontrabassolla
  • Jousi, jolla kontrabassoa soitetaan, on tehty hevosen häntäjouhista
  • Kontrabassoa voi soittaa jousen lisäksi näppäilemällä

Kontrabasso sopii niin nuorille kuin vanhemmille soittajille

Kontrabassonsoiton voi aloittaa noin 7 – vuotiaana. Aloittamisen kannalta on tärkeää löytää oikean kokoinen soitin, sopivan soittoasennon löytämiseksi. Nuorempien soittajien onkin hyvä aloittaa pienemmällä kontrabassolla ja vaihtaa tämän jälkeen suurempaan kontrabassoon. Opettajamme auttavat sinua sopivan kontrabasson löytämisessä.

Et tarvitse omaa kontrabassoa aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi kontrabasson meiltä. Varastostamme löytyy erikokoisia kontrabassoja, joista opettajasi auttaa sinua valitsemaan sopivimman kokoisen. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Kontrabassonsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan kontrabassoa niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta kontrabasson opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista kontrabasson soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa.
Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Kontrabasso on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Kontrabasson soittajana voit tulla mukaan erilaisiin jousiorkestereihin, kamarimusiikkiyhtyeisiin, rytmimusiikin bändeihin ja kansanmusiikkiyhtyeisin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville kontrabasisteille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa kontrabassonsoittoa

Tee kontrabassonsoittamisesta oma harrastuksesi. Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi kontrabassonsoiton. Voit aloittaa kontrabassonsoiton koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa kontrabassonsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan kontrabassonsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia kontrabassotunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista kontrabasson soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen kontrabassotunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa kontrabasson harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45 min pituisen bassotunnin. Opetuskertoja lukuvuodessa on 35. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Voit valita sinulle sopivan määrän kontrabassotunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min. Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki kontrabasson soitosta kiinnostuneet aikuiset.

Lue lisää bassonsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää kontrabasson harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.