Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus saksofonilla

Opi soittamaan saksofonia oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin orkestereihin ja yhtyeisiin ja soita saksofonia yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa saksofonin soittoa ja tule mukaan!

Saksofonilla pääset soittamaan monenlaista musiikkia. Voitkin kuulla saksofonia niin puhallinorkestereissa, big bandeissa kuin mitä erilaisimmissa pop, jazz ja rock kokoonpanoissa.

Tiesitkö tämän saksofonista

  • Saksofoneja on eri kokokoisia – yleisimmät saksofonit ovat sopraano, altto, tenori ja baritonisaksofoni
  • Saksofonilla ja nokkahuilulla on hyvin samanlaiset sormitukset. Jos olet soittanut nokkahuilua aikaisemmin, osaat jo monta ääntä saksofonilla
  • Saksofonista on helppo saada erilaisia ääniä jo musiikkiharrastuksen alusta alkaen

Saksofoninsoiton aloittaminen

Lapsena saksofoninsoiton voi aloittaa heti kun etuhampaat ovat vaihtuneet rautahampaiksi. Tämän jälkeen saksofonin voikin aloittaa koska tahansa!

Et tarvitse omaa saksofonia aloittaaksesi musiikkiharrastuksen

Voit vuokrata halutessasi saksofonin meiltä. Oman soittimen hankkiminen ei siis ole tarpeen musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Saksofoninsoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan saksofonia niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta saksofonin opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista saksofonin soitosta ja musiikkiharrastuksesta.

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Saksofoni on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Saksofonin soittajana voit tulla mukaan esimerkiksi erilaisiin puhallinorkestereihin ja bändeihin. Erilaisia kokoonpanoja löytyy niin vasta aloittaville – kuin jo pidemmällä oleville harrastajille. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa saksofoninsoittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi saksofoninsoiton. Voit aloittaa koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa saksofoninsoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan saksofoninsoittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30 min kestäviä omia saksofonitunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista saksofonin soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen saksofonitunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa saksofonin harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen saksofonitunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki saksofonin soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän saksofonitunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää saksofoninsoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää saksofonin harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.