Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Aloita musiikkiharrastus ukulelella

Opi soittamaan ukulelea oman opettajan ohjauksella. Tule mukaan erilaisiin yhtyeisiin ja soita ukulelea yhdessä muiden soittajien kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa harrastaa ukulelen soittoa ja tule mukaan!

Ukulele on noussut yhdeksi suosituimmista aloitussoittimista näppärän kokonsa ja keveytensä kautta. Ukulele on monipuolinen soitin, voitkin soittaa sillä niin säestyksiä kuin melodioita haluamiisi kappaleisiin. Kuulet ukulelensoittoa monissa erilaisissa yhtyeissä ja musiikkityyleissä.  

Tiesitkö tämän ukulelesta?

  • Ukulelea kutsutaan myös ukeksi
  • Ukuleleja löytyy erilaisia kuten sopraano, konsertti, tenori, baritoni ja bassoukulele. Ne eroavat toisistaan äänen mataluuden suhteen.
  • Aloittamisen kannalta yleisin ukulele on sopraanoukulele. Se on myös edullinen hankkia omaksi.

Ukulelensoiton aloittaminen

Ukulele on loistava soitin aloittaa musiikkiharrastus. Pienen kokonsa ansiosta se sopii nuorille soittajille mainiosti. Aloittamisen kannalta olennaista on se, että sormet yltävät painamaan kaikkia kieliä otelaudalla. Sopiva ukulele aloittamiseen onkin usein pienikokoinen sopraanoukulele.

Omat soittotunnit ja yhteissoitto

Ukulelensoiton harrastaminen on niin yhdessä tekemistä kuin omassa soittimessasi kehittymistä. Pääset soittamaan ukulelea niin yhdessä opettajasi kanssa kuin muiden soittajien kanssa erilaisissa kokoonpanoissa.

Omat soittotunnit

Omilla soittotunneilla saat ohjausta ukulele opettajaltasi. Voit kysyä häneltä neuvoa kaikista sinua askarruttavista asioista ukulelen soitosta ja musiikkiharrastuksesta..

Soittotunneillasi opit:

  • soittotekniikkaa ja instrumenttisi hallintaa
  • erilaisia kappaleita
  • eri musiikkityylejä ja niiden soittotapoja
  • tietoa musiikista, sen hahmottamisesta ja tulkitsemisesta

Soitettavaa ohjelmistoa kiinnostuksesi mukaan

Soittotunneilla pääsette yhdessä opettajasi kanssa soittamaan sinua kiinnostavaa ohjelmistoa. Opettajasi osaa neuvoa sinulle sopivia kappaleita ja antaa mielenkiintoista ohjelmistoa soitettavaksi.

Yhteissoitto

Ukulele on monipuolinen yhtyesoitin, jolla pääset soittamaan sinua kiinnostavavia musiikkityylejä. Ukulelen soittajana voit tulla mukaan ukuleleorkesteriin ja soittaa yhdessä muiden instrumentin soittajien kanssa. Oma opettajasi auttaa sinua sopivan yhtyeen löytämisessä.

Valitse sinulle mieleisin tapa harrastaa ukulelen soittoa

Et tarvitse aiempaa kokemusta musiikin harrastamisesta aloittaaksesi ukulelen soiton. Voit aloittaa harrastuksen koska tahansa, ilman pääsykokeita.

Valitse sinulle sopivin tapa harrastaa ukulelensoittoa eri vaihtoehdoistamme:

Kolmen kerran kokeilu

Jos haluat tulla kokeilemaan ukulelen soittoa, on kolmen kerran kokeilu loistava vaihtoehto. Saat kolme kappaletta 30min kestäviä omia ukuleletunteja. Pääset tutustumaan soittimeen ja saat hyvän käsityksen siitä, millaista ukulelen soittaminen on.

Valmentava opetus

Valmentavassa opetuksessa voit valita joko 15 minuutin tai 30 minuutin pituisen ukuleletunnin. Mukaan pääsee aina, ilman pääsykokeita. Valmentava opetus on loistava tapa lapsille ja nuorille aloittaa ukulelen harrastaminen.

Perusopetus

Perusopetuksen oppilaana saat 45min pituisen ukuleletunnin. Perusopetuksessa saat musiikkiharrastuksesta kaiken irti – pääset mukaan orkestereihin ja syvennät osaamistasi musiikin hahmotusaineissa.

Avoimet opinnot

Avoimiin opintoihin voivat ilmoittautua kaikki ukulelen soitosta kiinnostuneet aikuiset.
Voit valita sinulle sopivan määrän ukuleletunteja. Yhden soittotunnin pituus on 30 min.

Lue lisää ukulelensoiton harrastustavoista

Haluatko kysyä lisää ukulelen harrastamisesta?

Autamme mielellämme kaikissa musiikkiharrastukseen ja aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.