Hoppa till innehåll
Borgånejdens musikinstitut

Äkta gospel från New Orleans på Grand

Onsdagen den 16 november 2022 får vi höra äkta, traditionell gospelmusik när den uppskattade artisten Gregg Stafford kommer direkt från New Orleans för att ge en konsert på Kulturhuset Grand.

Gregg Stafford.

Med Gregg Stafford uppträder den finska jazzsångerskan Reine Rimón som är bosatt i Borgå. De ackompanjeras av Rimóns orkester Hot Papas Jazz Band.

Rimón med orkester har uppträtt med Stafford i Finland i 35 års tid, bland annat flera gånger vid Pori Jazz-festivalen och vid ett flertal gospel-kyrkokonserter.

Staffords och Rimóns långa samarbete började i jazzens födelsestad New Orleans. Därefter har Rimón och Hot Papas-orkestern uppträtt ett tiotal gånger i New Orleans och fått många erkännanden, bland annat titeln som stadens internationella hedersinvånare.

Programmet på Grand består av traditionell andlig gospelmusik. Musiken uppstod för drygt hundra år sedan, samtidigt som jazzen.

På konserten får vi höra många andliga sånger som är bekanta för finländarna, såsom Amazing Grace, Down By the Riverside och When the Saints Go Marching In, i deras traditionella form. På programmet står också tidiga, andliga bluesstycken.

REINE RIMÓN & HER HOT PAPAS Featuring Gregg Stafford (New Orleans, USA)
ons 16.11 kl. 19, Kulturhuset Grand, Borgå
to 17.11 kl. 19, Kulttuurimeijeri Mäntsälä
Biljetter: 15 €/ 10 €, Grand Luckan (16.11) www.liveto.io samt vid dörren (17.11)