Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Festival Porvoo-Borgå tarjoaa monipuolisen ja korkeatasoisen musiikkitapahtuman 15.–18.9.2022

Festival Porvoo-Borgå – neljä päivää ja kuusi ihanaa konserttia, monipuolinen musiikintarjonta ja ihania tunnelmia ympäri kaupunkia. Konsertit pidetään Taidetehtaalla, Näsin kartanossa sekä Porvoon tuomiokirkossa.

Iiro Rantala.

Festivaalin taiteellisesta johdosta vastaa kansainvälistä uraa tekevä sellisti Jan-Erik Gustafsson. Porvoonseudun musiikkiopisto on mukana järjestäjän roolissa.


Ensimmäisen festivaalin teema on Nuoruus


Taiteilijoita saapuu esiintymään niin ulkomailta kuin kotimaasta. Festivaalin aloittaa torstaina 15.9. lauluyhtye Rajaton.
Mukana on sopraano Johanna Rusanen-Kartano, joka esittää Sibeliuksen lauluja. Perjantai-illan Best of Iiro -konsertissa pianon ääressä on pianisti Iiro Rantala. Ohjelman sisällöstä tietää vain Iiro Rantala itse.
Festivaalin aikana kuullaan mestarisäveltäjien teoksia, kuten esim. Sibelius, Mendelssohn, Prokofiev, Kuusisto ja Piazzolla.
Mukana esiintymässä on Anna-Liisa Bezrodny, Nicolas Dautricourt, Jan Söderblom, Emma Vähälä (viulu), Alexander Gordon, Kaija Lukas (alttoviulu), Tuomas Ylinen, Jan-Erik Gustafsson (sello) sekä pianistit Mackenzie Melemed ja Liisa Malmivaara
Tärkeä osa festivaalia on antaa tilaisuus nuorille, uransa alussa oleville taiteilijoille. Heistä mainittakoon Porvoon Sellokilpailun voittaja Maria Morfin Venäläinen sekä Porvoon oma Saima Malmivaara.
– Festival Porvoo-Borgå suunniteltiin alun perin järjestettävän talviaikaan, helmikuussa, mutta sitten koronarajoitukset iskivät ja olimme pakotettuja vaihtamaan konseptia, kertoo tapahtuman tuottaja Marika Kettunen.
– Vihdoinkin meillä on vapaus ja ilo levittää värikästä läpileikkausta musiikin muodossa, huipputaiteilijoiden tulkitsemana, iloitsee Kettunen.
Mukana on myös moni yhteistyötaho, kuten esimerkiksi Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapa-aikapalvelut, Porvoon Taidetehtaan säätiö sekä Porvoon seurakunnat.

Festival Porvoo-Borgå 15.-18.9.2022

  • to 15.9. Rajaton-Syksy, Taidetehdas
  • pe 16.9. Unelma-esiintymässä mm. Johanna Rusanen-Kartano, Taidetehdas
  • pe 16.9. Best of Iiro Rantala, Taidetehdas
  • la 17.9. Kartanokonsertti, Näsin kartano
  • la 17.9. Mestari Mendelssohn, Taidetehdas
  • su 18.9. Grande Finale, Porvoon tuomiokirkko