Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Project Baroque – 150 musiikkiopistolaista soittaa yhdessä ammattilaisten kanssa

Porvoonseudun musiikkiopisto ja barokkimusiikkipedagogiikkaan erikoistunut Collegium ry järjestävät suuren barokkiprojektin, johon osallistuu yhteensä noin 150 soittajaa musiikkiopiston eri toimipisteistä.

Julistekuva konsertista.

Oppilaiden lisäksi mukana ovat myös heidän opettajiansa sekä Collegiumin koulutusryhmän ammattilaiset.

– Projekt Baroque alkoi tammikuussa opettajakoulutuksella. Helmikuussa kaikki soittajat harjoittelivat viikonlopun yhdessä Sipoon toimipisteessä. Oli todella hienoa nähdä, miten kaikki soittajat innostuivat yhdessä soittamisesta, ja lopputulos on aivan huikean kuuloista, Porvoonseudun musiikkiopiston tuottaja Marika Kettunen kertoo.

Collegium ry on vanhan musiikin ammattilaisista koostuva yleisötyö- ja koulutustyöryhmä. Konsepti perustuu ohjelmistoon, joka ottaa huomioon kaikki osallistujat. Collegium on luonut metodin räätälöityjen sovitusten tekemiseen kaikille instrumenttiryhmille. Projektissa on mukana instrumenttiryhmät perinteisen barokkiorkesteri-instrumentaation lisäksi kitaroita, kanteleita ja cembalisteina toimivia pianisteja. Toiminnan perusperiaatteena on, että kaikki voivat olla mukana. Joustavuus orkesterien kokoonpanoissa mahdollistaa kaiken tasoisten soittajien mukaan ottamisen, ainoa vaatimus on kiinnostus ja halu tutkia uusia tapoja esittää vanhaa musiikkia.

Soiva talo huhtikuussa

– Tänä keväänä musiikkiopistolla on paljon oppilas- sekä opettajakonsertteja eri toimipisteissä. Esiintyminen ja yhteissoitto on tärkeä osa musiikinharrastusta. Huhtikuussa meillä on myös Soiva Talo, joka on musiikkiopiston avoimet ovet tapahtuma, kertoo musiikkiopiston tuottaja Marika Kettunen.

Soiva Talo järjestetään myös Sipoossa, Loviisassa sekä Mäntsälässä. Porvoon Soiva Talo pidetään tänä vuonna Taidetehtaalla 15. päivä klo 10–13.
– On ihanaa, että voimme taas pitää avoimia tapahtumia, johon yleisö voi tulla kuuntelemaan oppilaiden ja opettajien hienoja esityksiä ja tutustumaan meidän toimintaamme, Kettunen sanoo.

Project Baroque
su 12.3.2023 klo 16
Avanti-sali, Taidetehdas
Liput ovelta: 10 €, alle 12-vuotiaat vapaa pääsy
järjestäjät Musiikkiopisto, yhteistyössä Collegium ry