Siirry sisältöön
Porvoonseudun musiikkiopisto

Olli Mustonen Lohjan kaupunginorkesterin solistina Taidetehtaalla helmikuussa

Palkittu ja merkittävän kansainvälisen uran luonut Olli Mustonen soittaa Lohjan kaupunginorkesterin solistina Porvoossa helmikuun 16. päivä.

Olli Mustonen.

Olli Mustonen tuo Lohjan kaupunginorkesterin pianokonserttojen kevääseen Camille Saint-Saënsin pianokonserton nro 2. Konsertissa kuullaan myös tunnelmaltaan juhlava Ludvig van Beethovenin neljäs sinfonia sekä suomalaisen säveltäjä Cecilia Damströmin Fretus, joka saa Suomen kantaesityksensä Lohjalla päivää aikaisemmin, 15. helmikuuta.

Ranskalaisen säveltäjä Saint-Saënsin kolmessa viikossa säveltämä pianokonsertto kantaesitettiin 1868 säveltäjän itsensä toimesta. Ajan saatossa siitä on tullut yksi maailman suosituimpia pianokonserttoja.

Damströmin Fretus jousiorkesterille sai maailmankantaesityksensä vuonna 2021 Ruotsissa, ja kuullaan siis Suomessa Porvoon konsertissa vasta toista kertaa. Fretus on maailman merille omistettu teos.

Pianisti, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen on viime vuosina esiintynyt ahkerasti kansainvälisillä areenoilla ja suurten orkestereiden, kuten Lontoon sinfoniaorkesterin, New Yorkin Filharmonikkojen ja Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin, solistina. Kapellimestarina hän kiertänyt muun muassa Keski-Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa perustamansa Helsingin Festivaaliorkesterin kanssa.

Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset. Viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto. Beethovenin juhlavuoden 2020 kunniaksi on Bonnin Beethovenhaus tilannut Mustoselta jousiseksteton, joka kantaesitettiin heidän Beethoven-festivaalillaan.

Mustonen on palkittu Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitalilla. Vuonna 2019 Mustonen sai Hindemith-säätiön joka toinen vuosi jakaman Hindemith-palkinnon.

Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja ja kapellimestari Jukka Untamala on monipuolinen musiikin ammattilainen ja tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina sekä konserttisarjojen ja festivaalien innovatiivisena suunnittelijana. Lohjan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana hän on toiminut syksystä 2020 lähtien.

Olli Mustonen & Lohjan kaupunginorkesteri
to 16.2.2023 klo19, Taidetehdas

Olli Mustonen, piano
Lohjan kaupunginorkesteri
Jukka Untamala, kapellimestari
Camille Saint-Saëns: Pianokonsertto nro 2, op. 22
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4
Cecilia Damström: Fretus

Liput 25 € / 20 € lippu.fi sekä Taidetehtaan info
Kesto: n. 1, 30 taukoineen

Konsertin järjestää Porvoonseudun musiikkiopisto